Copenhagen crime

Ny festival for alle, der er vilde med krimier, spænding og kriminalstof

Den 11.-12. juni 2016 inviterer Copenhagen Crime indenfor i Østerbrohuset i København til en helt ny krimifestival. Begejstringen for krimi lever i bedste velgående, og på Copenhagen Crime kan et bredt krimiinteresseret publikum fra 30 udstillingsstande og 4 scener blive underholdt, inspireret og tilegne sig ny viden inden for alle sider af kriminalitet og spænding: fiktion, fakta, debat mv. På festivalen møder gæsterne bl.a. de førende krimi- og spændingsforfattere, dokumentarister, journalister, debattører, jurister, retsmedicinere, politibetjente, samt film og tv-folk inden for genren.

Det er Copenhagen Crimes mål at udforske og formidle alle aspekter indenfor kriminalitetsbegrebet og krimigenren. Således er det festivalens mål at inkludere såvel fiktion som fakta indenfor krimigenren i weekendens program. Krimi- og spændingsgenren kan både underholde, fortælle forførende historier og skildre miljøer og konflikter i vores samtid – ofte samfundskritisk, både i bøger, film eller tv-serier. Genren fungerer som et vigtigt springbræt til andre litterære genrer, og det er derfor ligeledes et litteraturpolitisk ærinde for festivalen at stimulere krimi- og spændingsgenrens udbredelse, så nye læsere inviteres indenfor i litteraturens verden.

Festivalen inddrager udover det klassiske messe set-up – hvor en forfatter/instruktør/skuespiller interviewes i 20 minutter af en journalist, som det f.eks. opleves på BogForum – også mange andre formidlingsformer. På Copenhagen Crime møder publikum omkring 30 udstillere med vidt forskellig tilknytning til krimibegrebet og 4 scener, hvor der gennemføres debatter, oplæsning og foredrag, lige som der vil være visning og efterfølgende debat af uddrag fra både dokumentar- og fiktionsfilm, samt tv-serier i krimi- og spændingsgenren. Derudover tages politiske emner om kriminalitet, straf og lovgivning ligeledes op til debat på scenerne, hvor også reenactment- og teatergrupper fremfører kriminelle begivenheder.

Har du læst den? Hvad synes du?