Forlagets beskrivelse: Målet er kongeligt. Motivet er hævn. Udstrakt topløs på dækket, med en drink i hånden, ligger den mest berømte kvinde i verden og soler sin perfekte hud. På dækket under hende bliver der tilberedt snacks med tun-tartar med agurk og ananas – af den mand, der vil dræbe hende.

Kvinden er en ikonisk medlem af den britiske kongefamilie, elsket for sin skønhed og sit velgørende arbejde, hadet af sin eksmand og hans mor, dronningen af England. Da en bombe eksploderer på kvindens yacht, vender politiet sig mod en bestemt mand, for at finde hendes morder: den legendariske spion Gabriel Allon.

Gabriels mål er Eamon Quinn, en bombemager og lejesoldat, der sælger sine tjenester til den højestbydende. Quinn er svær at fange, han er en skygge, et spøgelse – men Gabriel er heldigvis ikke alene i jagten. Ved sin side har han lejemorderen Christopher Keller, en tidligere britisk kommandosoldat, der kender Quinns morderiske håndværk alt for godt.

Der er lige nu to spændingsforfattere i mit liv – Daniel Silva og Lee Child (Jack Reacher-serien). Disse to forfattere har fat i den lange ende og giver mig stor læseglæde. Har haft fornøjelsen af at læse den sidste nye af Daniel Silva, “Den engelske spion” og nej hvor er det dejligt at få Gabriel Allon tilbage i min verden. Som altid glæder jeg mig til nye udgivelser i serier jeg læser, og har da virkelig også glædet mig til fortsættelsen af Allons eventyr, og jeg er ikke blevet skuffet. Som sædvanlig får Daniel Silva læseren med fra første side. Historien har mange lighedspunkter med virkeligheden – især mordet på en tidligere prinsesse af England har paralleller til virkeligheden, men derfra spinder Silva videre på de politiske spændinger der er i mellem Israel, USA, England og Rusland.

Jeg har ellers aldrig været fan af for meget politik i bøger, da jeg synes det bliver kedeligt. Men Silva formår at underholde mig samtidig med der kommer en del tungt politisk stof på bordet. Og selv om det er fiktive problemstillinger, synes der at være lighedspunkter mellem nuværende politiske magtstrukturer i verdenen.

Jeg vil ikke uddybe handlingen yderligere, da forlagets beskrivelse er udmærket og jeg hellere vil lægge vægt på samspillet mellem Allons allierede, og ikke mindst hans nye gode ven, Christopher Keller som har sin egen, spændende historie. Keller er lejemorder, tidligere SAS soldat og på trods af hans makabre levevej så er han ret så likeable. Keller har fået en større rolle i Allons verden, og jeg ser frem til at følge udviklingen i deres fælles og separate historier.

Udover samspillet mellem Allons allierede, de fine beskrivelser af geografi, politik og spion-scener, så er den personlige historie – Gabriels og Chiaras forhold også dejligt at følge. Chiara er gravid med tvillinger og fødslen er oppe over. Så Allon har nok at se og kan efterretningsarbejde forenes med familielivet? Det må tiden vise. Silva lægger klart op til en fortsættelse af Allons og Kellers bedrifter og det ser jeg meget frem til.

So with no further ado – kan jeg hermed klart anbefale Daniel Silvas univers. Og der er nok at gå i gang med. Denne bog er nummer 15 i serien.

  1. Den usandsynlige spion, 1997
  2. Blodigt opgør, 2001
  3. Morderens mærke, 2002
  4. Vatikanets mand, 2005
  5. Ildens søn, 2006
  6. Budbringeren, 2007
  7. I hemmelig tjeneste, 2008
  8. Moskvareglerne, 2009
  9. Afhopperen, 2010
  10. Rembrandt-sagen, 2011
  11. Portræt af en spion, 2012
  12. Den faldne engel, 2013
  13. Den engelske pige, 2014
  14. Kuppet, 2015
  15. Den engelske spion, 2016

Jeg giver “Den engelske spion” 4 krimihjerter. God læselyst. 

fire krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?