”Gæsten” af Robert Zola Christensen

På Syddansk Universitet i Kolding findes et parteret lig af en kvinde. Politiets Flexgruppe – en efterforskningsenhed – som forfatter Robert Zola med digterisk frihed har opfundet – tilkaldes for at hjælpe Kolding Politi med efterforskningen.

Man følger nu især efterforskeren Bent Kastrups deltagelse i efterforskningen, men selvfølgelig er man også omme ad hans kolleger både dem fra Flexgruppen og dem fra politiet i Kolding.

Samarbejdet efterforskerne imellem er ikke altid lige godt, og Bent Kastrup tænker i den forbindelse sit om kollegerne. Bent Kastrup har i sit liv haft grimme oplevelser, som har præget ham, og under efterforskningen sker der også tildragelser, som vil påvirke ham resten af livet.

Efterforskningsarbejdet virker ganske troværdigt, men i virkelighedens verden ville det være Sydøstjysk Politi i højere end lokalpolitiet fra Kolding, der ville have være inde over efterforskningen. Mig bekendt der heller ikke noget længere, der hedder politimester, og havde der fortsat været det, ville en sådan ikke være med til at løbe efter en mistænkt, hvad der er tilfældet her i bogen.

Efterforskerne kommer vidt omkring, og man møder mange interessante og forskellige mennesker, som alle virker realistiske. Det er mennesker på godt og ondt og mennesker med forskellig livsopfattelse.

Robert Zola Christensen evner også at beskrive bogens forskellige miljøer godt og troværdigt.

Hvor er det også godt at læse om helt andre steder end København og Aarhus, hvor mange af tidens krimier foregår. Her er det især i Kolding og omegn det meste af handlingen foregår.

Der sker hele tiden noget i bogen. Den er meget spændende, men den indeholder også interessante temaer som fx kærlighed, utroskab, adoption, svigt, hemmeligheder og løgne, kristendomsopfattelse, sindslidelser m.m.

Da sagen efter hårdt arbejde langt om længe opklares, får man som læser en klar indsigt i motivet.

Jeg kunne godt have ønsket mig, at bogens personer fra start af blev præsenteret med både et fornavn og et efternavn. Det gør dem for mig mere personlige.

Ligeledes vil jeg gerne have haft en mere grundig orientering om Flexgruppens oprettelse og funktion.

Om der kommer en efterfølger til ”Gæsten”, kan jeg ikke umiddelbart fornemme, men uanset om der gør det eller ej, så vil jeg gerne læse en ny krimi af Robert Zola Christensen.

fire krimihjerter

Gyldendal 2017 – 336 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Lone Maj Knudsen

Jeg har tidligere læst en krimi af Robert Zola Christensen. Den første videnskabskrimi han skrev, og den var da ok. Men men men den her har virkelig sparket benene væk under mig.

Jeg har haft den stående et stykke tid, hvor jeg ikke rigtig havde overskud til rigtigt at fordybe mig i den. I sidste weekend tænkte jeg, nu skal det være. Læseglæden var tilbage – og der var ro i mit hoved til fordybelse igen.

Wauw for en læseoplevelse. Robert Zola Christensen kan noget med ord, som ikke er alle forundt. Kapitlerne er korte og velafbalancerede. Det er en krimi du flyver igennem. Det gør du fordi, at spændingen er bygget så flot op, at du slet ikke kan slippe bogen.

Den er velstruktureret, sproget er let og levende og ikke mindst er personskildringerne så levende beskrevet at du nemt får dem ind under huden.

Det er egentlig en ret grum historie, som er yderst velfortalt og spændende historie helt til sidste side.

Jeg er vild med Gæsten, og giver den derfor sine varmeste anbefalinger. Det er bestemt ikke en krimi du skal snyde dig selv for.

Fem krimihjerter

Modtaget som anmeldereksemplar fra Gyldendal

Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?