Mordet på Moster sagen genoptaget af Susanne Meelbye

I 2014 udgav Susanne Meelbye bogen “Mordet på Moster”, og nu har hun igen åbnet sagen i hendes nye bog med titlen “Mordet på Moster sagen genoptaget”. Siden 2014 er der kommet flere oplysninger og spor frem i sagen om Else Langkjær, og derfor skal denne bog ses og læses som en udvidelse af den første.
Ligesom i den første bog, kan man tydeligt mærke at dette er en sag der ligger forfatteren meget på sinde(Susanne Meelbye er niece til Else Langkjær som bogen omhandler).
Heldigvis er det ikke noget man kan mærke. Jeg synes at Susanne Meelbye går meget professionelt til værks, og lader ikke sin egen holdning farve sagen. Dette er et stærkt træk ved bogen. Jeg synes også at denne nye udgave af bogen er meget mere overskuelig end sin forgænger. Der er stadig en del personer og
  steder at holde styr på, men modsat den første bog lykkedes det denne gang for Susanne Meelbye at holde orden på disse. Jeg kan rigtig godt lide at man får en uddybet baggrundsviden om Else Langkjær, for det gør at hun bliver et en hel person og ikke bare et sagsnummer. Susanne Meelbye er heller ikke bange for at vise at der måske var nogle dæmoner i skabet hos Else Langkjær. Bogen er skrevet i et godt journalistisk sprog som gør at bogen flyder let, og det at bogen kun er på 189 sider er også et plus, for hvis den var meget længere så tror jeg bare det ville blive en gentagelse af sig selv. Jeg kan især godt lide at der til sidst i bogen er det brev der er skrevet til statsadvokaten fra Susanne Meelbye, hvori hun opremser de fejl hun, efter hun har læst sagsakterne,mener der er blevet begået i Else Langkjærs sag. Det giver en lyst til at finde de sider i bogen og selv prøve at regne ud hvad der i virkeligheden skete den nat Else døde. Alt i alt en god og faktuel bog, som jeg synes man skal give en chance.   

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?