• Krimifan
  • Anmeldelse
  • ”Akademiet 2 – Drengen der forsvandt” af Eva Maria Fredensborg

”Akademiet 2 – Drengen der forsvandt” af Eva Maria Fredensborg

Bogens bagsidetekst

Det nordiske politisamarbejde, der går under navnet Akademiet, samles til deres 2. elitemodul. Hampus Cedergren bliver tilbudt at deltage, men gensynet med Nadia Elmkvist er ikke det eneste, der får ham til at fortryde sin beslutning om at rejse til København. Teamet skal profilere gerningsmanden i en sag, hvor et spædbarn er forsvundet, og minderne om kæresten, Elin, der har været savnet i mere end to år, bliver ikke lettere at håndtere, da det viser sig, at efterforskningslederen mistænker barnets nærmeste pårørende.

Nadia rager hurtigt uklar med både Bjørn og efterforskningslederen. Også hun er personligt påvirket af sagen, og da Hampus presser hende til at gennemføre en afhøring af drengens mor, træffer hun en beslutning, der får katastrofale konsekvenser.   

fire krimihjerterAnmeldelse

”Akademiet 2 – Drengen der forsvandt” er på mange måder en spændende krimi, men ikke alt i bogen falder i min smag.

Efterforskerne er for de flestes vedkommende tilknyttet Akademiet – et nordisk politisamarbejde, hvor nordiske politifolk primært bliver uddannet til at udarbejde gerningsmandsprofiler.

Man følger en lille flok efterforskere, der udgør et hold, som er på kursus på Akademiet. De kommer fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. Man får en rigtig fin beskrivelse af deres karakterer, så man kommer godt ind i hovederne på danske Nadia, svenske Hampus og norske Bjørn både som politifolk men også som almindelige mennesker, der har problemer med dette og hint. Ja, det ligger jo næsten i luften, at kærligheden også bliver sat på prøve.

Plottet handler om, at små babyer forsvinder fra deres barnevogne. Egentlig er det kun meningen, at holdet skal profilere den person, der bortfører babyerne, men hurtigt bliver holdet også involveret i selve efterforskningen.

Man hører nu om holdets ihærdige bestræbelser på at finde børnene og få dem hjem til deres forældre.

Ud over holdet kommer man også til at kende de overordnede på Akademiet, de ulykkelige forældre, der har fået bortført deres små børn og et par computernørder, der laver spil til nettet. Karakteristikkerne er fine.

Også de mange steder, hvor handlingen foregår, er fint beskrevet.

Det, der ikke helt falder i min smag i ”Akademiet 2 – Drengen der forsvandt” er, at jeg ikke synes særlig godt om det, der har med ”Akademiet” at gøre. Der er for alt meget ævl og kævl og snakken frem og tilbage i ledelsesgruppen, og det finder jeg uinteressant.

Selvfølgelig ved jeg godt, at Eva Maria Fredensborgs hensigt med selve Akademiet har været at skabe en fornyelse, men jeg var desværre ikke fanget af det

Der kunne være kommet en alletiders spændende krimi ud af det, hvis alt med Akademiet havde været skåret fra, og handlingen havde koncentreret sig om den egentlige efterforskning, for den er beskrevet virkelig godt og er fuld af spænding og dramatik.

Eva Maria Fredensborg har en fantastisk viden om alt det tekniske, som indgår i en politiefterforskning. Det er virkelig imponerende.

 

4 krimihjerter af 5

 

People’sPress  2020 – 416 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen kan findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?