Forlagets beskrivelse: Fremmedlegionæren James Abbott sætter ild til sig selv i en park i Paris, og nogle dage efter springer en tidligere jagerpilot ud fra 18. sal på et hotel i København. De to episoder hænger sammen med andre selvmord blandt tidligere soldater. Alle lider de af en bizar sygdom, som lægeverdenen nægter eksistensen af. En lidelse, der får ofrene til at kradse sig selv til blods med vanvittige ar og åbne sår til følge. Selvmord er tilsyneladende den eneste kur.

Den tidligere superagent Ditlev Martins, der kæmper med sin fortid og mest er opsat på at leve et stilfærdigt liv sammen med sin forlovede i Venedig, kontaktes af fransk politi for at undersøge fremmedlegionærens selvmord. Og da en undersøgelse af jagerpilotens lig samtidig viser noget højst foruroligende, må Martins samle sin lille gruppe af eksperter for at finde ud af, hvad der foregår. Stærke kræfter er i gang. Magtfulde mennesker, der ikke vil stoppes, og som tager drastiske metoder i brug for at holde på en grusom dagsorden. Gruppen hvirvles ind i et kapløb med tiden og en fjende, den ikke kender. Opklaringsarbejdet får fatale følger, der sender chokbølger gennem dem alle.

David Garmarks ’Abbotts hemmelighed’ er andet bind i serien, der bygger på en bred vifte af videnskabelige retninger, konspirationsteorier og hightech. Endnu engang benyttes der virkelige hændelser, som tilføjes fiktive virkemidler, så skellet mellem virkelighed og fiktion sløres.

Forlag: Turbine

Udgivet: 9. juni 2017

Anne Maries anmeldelse:

Jeg har virkeligt glædet mig til et gensyn med David Garmarks, Ditlev Martins. Og der er som i den sidste bog “Det fjerde menneske” virkelig smæk på drengen. Bogen er virkelig action packed, selv om Martins gør alt for at undgå at komme tilbage i sine gamle mønstre.

Martins bliver kontaktet af det franske politi, da de har mistanke om urent spil i forhold til en soldats selvmord. Martins gør alt hvad han kan for at undgå at blive involveret, da han bare ønsker at leve et normalt liv med sin forlovede. Men ak ja, hans modstand holder ikke længe og hurtigt er han involveret i en sag med døde soldater, som havde alvorlige helbredsproblemer og mennesker som desperat ønsker at Martins og hans venner stopper med at efterforsker netop disse dødsfald.

Plottet er som i den første bog godt, og der er virkelig meget at forholde sig til, da videnskab, konspirationsteorier og action flettes godt ind i hinanden. Jeg er virkelig underholdt hele vejen igennem, men som i den første bog tog det mig et stykke tid at få greb om plottet, men så gik det også over stok og sten. Jeg kunne ikke lægge den fra mig, for ville virkelig gerne vide hvad det endte med. Både med sagen og Martins. For ja, Martins har det ikke let. Han kæmper med at forlige sig med sin fortid, og skal finde ud af hvad fremtiden skal bringe.

“Abbotts hemmelighed” er en virkelig underholdende bog, og er man til konspirationsteorier, videnskab og action, så er det her bogen for dig. Denne bog er nr. 2 i en planlagt serie på 4. 

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?