Dansk debutkrimi der foregår i medicinalverdenen. Dette er den første bog i en planlagt krimiserie med lægen Indigo Brun som hovedperson. Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen.

Fra bogens bagside:
En bliver sigtet for et mord, hun ikke har begået.
En anden leder forgæves efter sin forsvundne ven.
En tredje gemmer på en hemmelighed, som for alt i verden ikke må slippe ud.

10 dage. Så længe skal Indigo Brun kæmpe sig gennem hverdagen og jobbet i medicinalfirmaet PharmaGrande, før hun og børnene kan komme afsted på en længe ventet ferie. Men intet går som planlagt. Da Indigo om morgenen møder ind på arbejde, får hun at vide, at en mand med relation til PharmaGrande er blevet myrdet. Få timer senere finder hun sig selv sigtet og hovedmistænkt for mordet.

15 km syd for PharmaGrandes stålindfattede glasbygning sidder Knallert-Lars i sit kolonihavehus og tæller dråberne fra regnen. Han forstår ikke, hvorfor livet skal være så svært. Hvorfor tager hans gamle ven Kusse ikke sin telefon? I morgen vil han gøre alt, hvad han kan for at finde ham. Men først skal han lige have en øl mere.

To liv, der tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre, hvirvles ind i et nervepirrende spil. Uden at bide det er de begge viklet ind i den samme sag, og inden længe udvikler deres jagt på sandheden sig til en kamp om liv og død.

En krimi om penge, magt og status – og om ensomheden i alle dens forklædninger.

Palle Thomsens anmeldelse:
En krimi der foregår i medicinalverdenen. En enlig mor til 5 bliver anklaget for mord, et alkoholiseret avisbud, der ikke kan finde ud af noget – det hele blandes sammen i en til tider hæsblæsende krimi.

Det er forfatterens første krimi. Jeg tror ikke hun får ret mange politifolk som fans. Hvis politiet i Danmark var som i denne krimi, så stod det slemt til, og det gør det hele lidt utroværdigt. Medicinalverdenen får også med grovfilen. 

Krimien er hurtigt læst og hurtigt glemt. Som sommerkrimi får den 3 stjerner ud af 10 på Drustrups Bogblog og 2 krimihjerter her: To krimihjerter

Anet Elga
Adams offer
Superlux, 2023
453 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

DRUSTRUPS BOGBLOG

PS: Forlaget Superlux skriver bl.a. sådan om forfatteren:
Anet Elga (f. 1967) er opvokset på Amager i en arbejderfamilie, uddannet læge og mor til fire. Hun debuterede som forfatter i 2000 og har i mange år skrevet bøger til børn og unge under navnet Anette Ellegaard. I 2006 vandt hun 2. præmien på 20.000 kr i Aschehougs Børnebogskonkurrence og har adskillige gange modtaget legat fra Autorkontoen. “Adams offer” er hendes første krimi for voksne og forventes at blive starten på en serie med den kvindelige læge, Indigo Brun, som hovedperson.

Har du læst den? Hvad synes du?