Anmeldelse af Erik Knoths Jagten på det forsvundne Ravkammer

Anmeldelse:

Jagtens på det forsvundne Ravkammer er en rigtig god spændingsroman.

En pensioneret orlogskaptajn, Bjarke Willumsen, er inviteret til Rusland i forbindelse med fejringen af skt. Petersborgs 300 års jubilæum og indvielsen af det nye  Ravkammeret. Det oprindelige Ravkammer tog tyskerne i slutningen af 2. verdenskrig ned ved krigens afslutning, siden er det ikke blevet set. Det var nu blevet genopbygget.

Bjarke som i sin pensionisttilværelse efterforsker forsvundne kunstgenstande, har fået til opgave at finde det forsvunde Ravkammer. Mange der har forsøgt at opklare mysteriet om hvor Ravkammeret er forsvundet hen, er blevet myrdet. Bjarke skal holde en tale i forbindelse med fejringen, og han glæder sig at komme med sine afsløringer som han forventer vil sende rystelser gennem kunstverdenen. Bjarke når ikke at holde sin tale, da han bliver myrdet natten inden.

Men hvad er det som ikke tåler dagens lys? Hvorfor er det så farligt at efterforske og forsøge at finde det forsvundne Ravkammer?

Marcus, der er Bjarkes søn finder under oprydningen i Bjarkes hjem efter hans død en del interessante ting og lige pludselig er han i gang med jagten på Ravkammeret. Men intet er hvad det ser ud til at være i Rusland.

Der er masser af spænding i bogen. Den er godt skrevet, underholdende og rigtig spændende. Den er troværdig og handlingen kunne jeg sagtens forestille mig skete i virkeligheden.

Er man samtidig lidt historisk interesseret, så vil jeg helt klart anbefale dig at læse denne bog.

Den er levende fortalt og det er en historie hvor du hele tiden gerne vil vide hvad Marcus nu skal udsættes for.

Der sker en del overraskende ting i forbindelse med efterforskningsarbejdet, som kun er med til at gøre det til en spændende historie og gøre den vedkommende.

Så trænger du til en spændende bog, med et historisk islæt, så skulle du tage at læse denne.

fire krimihjerter

Bogen er udgivet af Forlaget Hovedland.

Du kan læse flere anmeldelser mv på min krimiblog Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?