Anmeldelse af Oliver Bottinis Jægere i natten

Handling:

Sommeren 2005. Louise Bonís fjerde sag lander på hendes bord. Og kriminalpolitiet i Freiburg får travlt. I løbet af få dage er en universitetsstuderende forsvundet, en familiefar brutalt myrdet og en druknet dreng er under mystiske omstændigheder endt i Rhinen. Louise Boní og hendes kolleger er overbeviste om, at de tre hændelser er forbundet i samme sag, og at det næste offer er i overhængende fare.

I sin fjerde sag bliver Louise Boní konfronteret med de mørkeste familiehemmeligheder, og grænselandet Freiburg minder hende endnu en gang om at ind imellem, skal der kun ganske lidt til at forløse bæstet i et menneske.

Anmeldelse:

Dette er bog nr. 4 i serien om kriminalkommissær Louise Boni. Selv det er en selvstændig krimi, ville det nok have været en fordel hvis de foregående 3 krimier i serien var blevet læst inden denne. Men man kan sagtens læse den uden at have læst de andre krimier i serien.

Det er en yderste velskrevet krimi, hvor spændingen holdes hele vejen igennem krimien. Louise Boni’s fokus på sagen og hvordan den skal løses er indimellem præget af en meget egocentret tilgang. Forstået på den måde at hun ikke rigtigt lader hendes kolleger komme helt tæt på hendes tanker i forbindelse med opklaringsarbejdet. Louise lader ofte sin intuition råde, og det kan jo også give bagslag – måske det er noget af forklaringen på at hun ikke helt lukker andre ind i opklaringsarbejdet. Louise har tidligere fulgt sin intuition, hvor den så endte med at spille hende et pus.

Plottet er rigtig godt komponeret, med blik for at der skal være overraskelser undervejs. Ud over plottets bæredygtighed, er krimien drevet frem på en måde så man hele tiden lige skal have et kapitel mere – for hvem de 2 gamle damer og hvad er deres del af historien? Og hvem er pigen i laden? og hvad er der sket med hende?

Det var en krimi som holdt mig fanget, og her da den sidste side er vendt – ja så ønsker jeg at denne læseoplevelse havde varet lidt længere.

Det er også en krimi, som tager nogle spørgsmål som er ret tankevækkende på en ikke særlig behagelig måde. For hvor langt er man villig til at gå i forhold til andre mennesker, når man har dem i sin vold og de ikke kan gøre modstand?

Det er en rigtig spændende krimi. Jeg har ikke tidligere læst noget af forfatteren, men har da faktisk nr. 3 i serien stående i reolen – så måske skulle jeg tage den frem en dag.

Har du ikke tidligere læst noget af Oliver Bottini, så er det måske nu du skal gå i gang.

fire krimihjerter

Du kan læse flere anmeldelser, forfatterinterviews og deltage i konkurrencer på min blog Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?