Igen en rigtig god italiensk krimi fra det lille forlag Arvids. Den er fuld af stemning, spænding og et dejligt usædvanligt plot.

Sidste år (2019) udkom første bind i serien om den romerske vicepolitiinspektør Rocco Schiavone, som pga. en disciplinærsag er blevet forflyttet til Aosta i Norditalien. Den hed “Sort piste”, og jeg anmeldte den her: https://blog.drustrup.dk/?p=339

Jeg skrev bl.a., at historien både var spændende, interessant og også morsom på den sarkastiske og grove måde. Det passer i høj grad også på denne bog, der også er god underholdning med spænding og et par gode og ret specielle moraler undervejs. Dertil kommer den italienske stemning, der er så skøn at opleve i begge bøger.

I denne bog er det på vej til at blive forår, men det kolde og våde klima i de italienske alper plager Schiavone, og han har stadig problemer med at bruge fodtøj, der passer til sne og sjap. Samtidig længes han efter sin kone, og deres fælles samt ret specielle historie afsløres der mere af i denne nye historie. På samme måde afdækkes mere af baggrunden for hans disciplinærsag fra Rom. Der kommer altså i denne fortsættelse flere facetter på en i forvejen spændende hovedperson, der er noget speciel i kriminallitteraturen. Hans hold af kollegaer og hans måde at håndtere dem på er også noget helt særligt og bidrager til både opklaringen og underholdningen.

Det hele forløber samtidig med, at Schiavone får en sag, hvor en kvinde er død, men er det selvmord eller mord? Samtidig er der sket flere indbrud, og desuden er en serievoldtægtsforbryder i gang igen i Rom. Hovedvinklen i bogen er på den måde forskellige forbrydelser mod kvinder – deraf titlen.

Netop kvinder har en central plads i Schiavones liv, og det lægger han på ingen måde skjul på. 

En anden vinkel er Schiavones helt særlige forhold til retfærdighed, hævn, opklaringsmetoder og til selv at begå forbrydelser. Det bidrager også på allerbedste måde til, at bogen er meget læseværdig.

Også dette andet bind i serien får 8 sikre skydepoint på min egen blog 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Men fortsætter den positive udviklingen i seriens kommende bind, er dette sikkert ikke nok.

Antonio Manzini
Adams ribben
Arvids, 2020
241 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  – DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?