Vicepolitiinspektør Rocco Schiavone er deporteret fra sit elskede Rom til Aosta i de norditalienske alper. I denne tredje del af den spændende og udsædvanlige serie fortsætter han sit kompromisløse arbejde med at opklare forbrydelser på sin helt egen og kontante måde. 

Fra bogens bagside:
Det er maj måned og bitterligt koldt og vådt i Aosta, hvilket passer vicepolitiinspektør Rocco Schiavone meget dårligt. At han nægter at iføre sig andet end lodenfrakke og Clarks, totalt uegnede i det norditalienske vintervejr, gør ikke situationen bedre. Han står over for den hidtil mest komplicerede sag i sin tid i Aosta. En ung pige bortføres. De to, der udfører bortførelsen, forulykker, og derefter ved ingen, hvor pigen befinder sig. Rocco sætter alt ind på at finde den bortførte pige i live.

Min anmeldelse:
Jeg læste de første to bøger af Antonio Manzini – “Sort piste” https://blog.drustrup.dk/?p=339 og “Adams ribben” https://blog.drustrup.dk/?p=587 – med stor fornøjelse. Den faste hovedperson er rigtigt interessant: en ustyrlig efterforsker med kontante og effektive midler på begge sider af loven. En rigtig fin italiensk stemning. En usædvanlig lokalitet beboet af nogle gode personligheder. Sort og grov humor findes.

Det er spændende at følge den aktuelle sag med de to døde fra en trafikulykke og kidnapningen af en lokal entreprenørs datter. Efterforskeren Rocco Schiavone får brug for alle sine talenter for at opklare sagens rette sammenhæng, hvor penge og magt selvfølgelig spiller en rolle, og hvor mafiaen er en central modspiller. 

Rocco Schiavone er deporteret fra sit elskede Rom til de norditalienske alper, hvor hverken hans påklædning eller opførsel passer specielt godt ind, mens hans arbejde og opklaringsprocent er der ikke noget at klage over. I dette bind i serien afsløres lidt mere af hans baggrund og årsagen til forflytningen. Hans fortid er lige ved at indhente ham til sidst, så efter den barske slutning i bogen er der (heldigvis) lagt op til en fortsættelse. Jeg ser meget frem til at få endnu mere at vide om Rocco Schiavone – både hans fortid og hans næste aktiviteter i Alperne.

De første 2 bøger i serien gav jeg 8 store skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk. Det får denne tredje del også, selv om jeg har været lige ved at give 1 point mere, men det gemmer jeg til næste fortsættelsen, hvis niveauet holder. fire krimihjerter

Antonio Manzini
Uden for sæsonen
Arvids, 2021
264 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?