“Arkimedes” af Lisbeth Zornig & Mikael Lindholm

Bogen er anmeldt af både Betina og Anna-Luisa

Forlagets beskrivelse:

“Arkimedes” er en rå spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm. Bogen følger Malene, en karrierekvinde med fart på, der plages af en fortid med vold, misbrug og svigt.

Da Malene beskyldes for mord, bliver det klart, at nogen er ude efter hende. Hun finder snart ud af hvem der vil hende til livs. Den nye viden vil tvinge hende til at vende tilbage til et netværk, hun troede hun havde forladt. Malenes ekskæreste starter sin egen efterforskning og bliver viklet ind i hemmeligheder og et frygtindgydende komplot.

“Arkimedes” er en selvstændig opfølger til ægteparrets debutroman, Bundfald

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Det er meget svært for mig, at skjule min skuffelse, efter at have læst “Arkimedes”. Da debutromanen “Bundfald” udkom, var jeg MEGET begejstret. Den gik rent ind ved mig, og jeg var ret påvirket af handlingen flere dage efter, jeg havde sluppet bogen. Det ville være synd at sige, om efterfølgeren.

Her kan man måske tale om den svære toer.

På intet tidspunkt kommer bogen i nærheden af, sin forgænger. Jeg savner en rød tråd. Plottet virker meget rodet og personerne, som jeg ellers var vild med i “Bundfald”, virker slet ikke autentiske.

Det er som om, forfatterne har gang i for mange budskaber på en gang, og det bliver alt for søgt. Sproget er heller ikke for godt, og det forstyrrer min læseoplevelse ret meget.

Malene (hovedpersonen) bliver en trist karikatur, som jeg blev ret irriteret på, da hun bare er en tand for meget. Alle de problematikker, der bliver taget op i bogen, bliver gentaget mange gange, og er så overdrevne i beskrivelse, at man bliver helt træt ved tanken om, at læse mere af det samme.

To krimihjerter

 

Anna-Luisas anmeldelse

Arkimedes er efterfølgeren til Bundfald, og skildrer til dels den virkelighed nogle af de mest udsatte børn i Danmark lever i.

Jeg synes dog der er for mange slå- og skrivefejl i bogen – det forstyrrer min læsning. Til tider taler endda personer som er dræbt tidligere i bogen.

Når det så er sagt synes jeg også at historien er lidt for søgt – det bliver lidt en tynd kop te og tilsvining af samfundets top. Utilsigtet og politisk farvet.

Jeg synes dog, at der er flere gode elementer i bogen, forfatterne får den blot ikke spundet godt nok sammen, så nogle af personerne bliver lidt for trivielle i deres handlinger.

En ok bog, som dog desværre ikke holder for mig.

To krimihjerter  @annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments