Fra bogens bagside:
Sam Berger er mistænkt for et mord, han ikke har begået. Hans makker, Molly Blom, ligger i koma. Berger flygter ud i skærgården, hvor han venter på ordre fra Säpos øverste chef, men det er umuligt for ham at vide, hvem han kan stole på, og hvem der har skjulte dagsordener.

Stockholm trues af terror, og en eftersøgt morder, der nu også har en kidnappet pige i sin varetægt, risikerer at gå fri. Er Berger løsningen på problemerne eller en del af dem?

 

Per Drustrup Larsens anmeldelse:
Da jeg på min blog anmeldte bind 1 i serien – “Skyggezone” læs HER , var jeg meget begejstret for denne nye serie af Arne Dahl og dens nye stil. Det var, inden jeg uddelte point og stjerner, men bogen fik en god vurdering!

Jeg skrev bl.a. “Det er ganske enkelt den bedste krimi, jeg har læst i lang, lang tid….” og “Det hele bliver vildt intenst, og stemningen styrkes af Arne Dahls sikre hånd med skrivestilen og med at skrue et effektivt plot sammen.” samt “Bogen er kondenseret ind til at være på færre sider end de fleste krimier efterhånden breder sig over. Det gør læseoplevelsen bedre…”

Da jeg samme sted anmeldte bind 2 i serien – “Indland” HER , gav jeg bogen de maksimale 10 skydeskivepoint som et rent pletskud, og 5 krimihjerter her. Jeg skrev jeg bl.a. “Der er lagt fortælleteknisk røgslør over sagernes rette sammenhæng, så det varede lidt, inden jeg troede, at jeg kunne regne ud, hvad der foregik. Men det kunne jeg så alligevel heldigvis ikke! Herligt med en spændende og velfortalt krimi, der ikke er forudsigelig!”

Da jeg begyndte at læse denne helt nye bog i serien var det med stor spænding. Ville den holde stilen og det høje niveau? Ja! Det gør den til fulde – og mere til, synes jeg. Både min beskrivelse af den intense stemning, den kondenserede og effektive skrivestil, de mange gode overraskelser passer næsten endnu bedre på denne nye bog.

Igen var de to unikke hovedpersoner involveret i en umiddelbart uigennemskuelig med meget dobbeltspil, skjulte dagsordener og dybe hemmeligheder. Overordnet står en international sag om terror og våben i centrum, men der er mange andre lag og konflikter undervejs.

Og igen er spillet mellem Berger og Blom helt specielt, intenst, dramatisk og heldigvis uforløst. Heller ikke her vælger Arne Dahl mellem nemme de løsninger.

Og mit sidste lettere nervøse spørgsmål til mig selv var: Nu er det vel ikke sidste bind i serien? Det troede jeg næsten helt frem til slutningen, og så fortæller jeg ikke mere. Men forlaget har i en medfølgende pressemeddelelse heldigvis oplyst, at Arne Dahl skriver på fortsættelsen – og den glæder jeg mig meget til! (Mindst lige så meget, som jeg glædede mig til fortsættelserne efter de første 2 bind).

Det er kun muligt for mig at kalde bogen et rent pletskud, og derfor giver jeg 10 point på min blogs krimiskydeskive og 5 sikre krimihjerter her Fem krimihjerter
(Havde der været 6 krimihjerter på spil, ville den have fået det) 

PS:
Den eneste detalje, jeg vil løfte lidt af sløret for, er, at vi undervejs får et kort og herligt gensyn med 2 personer fra Arne Dahls tidligere serier. Så siger jeg heller ikke mere!

PPS:
Arne Dahl er en af fire nominerede forfattere til den store europæiske krimipris, Ripper Award, som uddeles hvert andet år og gives for “outstanding services to crime literature within Europe.” Du kan frem til 20. november stemme på din favorit HER (kun en stemme pr. mailadresse):

Jeg har helt uden at ryste på hånden stemt på Arne Dahl. De øvrige forfattere er: Ingrid Noll, Val McDermid og Simon Beckett.

Arne Dahl
Midtvand
Modtryk, 2018
358 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

 

Har du læst den? Hvad synes du?