Askehave – Forbandet blod af Jakob Melander

ANNA-LUISAS ANMELDELSE

FORLAGETS BESKRIVELSE

FORBANDET BLOD er første sæson i Jakob Melanders medrivende serie ASKEHAVE, et thrillerdrama, som udspiller sig i og omkring en stenrig shippingfamilie. Malin Askehave er 27 år gammel og forsanger i det internationalt kendte band Gaia 5. Hun er dybt engageret i kampen for at redde klimaet. Samtidig er hun yngste arving til Danmarks næststørste shippingvirksomhed, Askehave Shipping, med interesser over hele verden og værdifulde olieboringer i Nordsøen. Sammen med sin storebror, Robert, brød Malin for otte år siden med familien. Siden har hun brugt den platform, musikken har givet hende, til at gøre opmærksom på de klimaforandringer, virksomheder som Askehave Shipping er ansvarlige for. Malin er også mor til den seks måneder gamle Balder. Efter hans fødsel er hun begyndt at se sit forhold til familien i et nyt lys. En voldsom begivenhed til hendes fars 60-års dag, netop som hun og Robert skal gense familien for første gang, vender op og ned på Malins liv. Hun står nu overfor et umuligt valg mellem klimakampen og familievirksomheden og Malin må sande, at alle valg har konsekvenser. FORBANDET BLOD er et uhyggeligt spændende thrillerdrama om de skrøbelige bånd, der binder os sammen. Det er en historie om kærlighed, der trodser alt, familiehemmeligheder og bedrag.

Jakob Melander har længe været en af mine danske favoritter og jeg er vild med at hans fortællinger, som oftest tager afsæt i en virkelighedsnær problematik i den aktuelle samfundsdebat.

Tidligere har det været andre emner – denne gang er det klima.

Malin Askehave er arvtager til en stor shippingvirksomhed – hun har dog så godt som brudt båndet til sin familie pga en hændelse for 8år siden og er, i stedet for at arbejde i familievirksomheden, forsanger i et populært band og glødende miljøforkæmper.
Hun skal deltage i festen til sin fars runde fødselsdag, men da gæsterne begynder at indfinde sig finder familien liget af den aldrende direktør i sit kontor. Hændelsen er som et vingeslag fra en sommerfugl der sætter en række af hændelser i gang.
Hvad gemmer sig af hemmeligheder i den fine familie hvor facaden altid skulle opretholdes og hvilke skjulte agendaer gemmer de forskellige bestyrelsesmedlemmer i den verdensomspændende shippingorganisation på?

En vanvittigt velskrevet thriller med fart over feltet.

Fem krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?