“Bag din ryg” er anmeldt af  Anna-Luisa Alonso, Betina Nielsen og Tine Færch.

Hvor langt vil du gå?

Alting ændrer sig, da Angelina begynder at arbejde på Salon de Luca, den hotteste frisørsalon i Stockholm. Ejeren Steffano har kun øje for hende og værdier ikke længere kollegaen Jenny et blik. Overvældet af jalousi beslutter Jenny sig for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den gådefulde Angelinas tilsyneladende perfekte facade.

Samtidig bliver en af sæsonens kunder fundet myrdet, og kort tid efter sker der endnu et dødsfald med forbindelse til salonen. Mistankerne mellem de tre kolleger vokser, og under den polerede overflade starter et farligt psykologisk spil, der truer med at ødelægge alt. Bag din ryg er første, fritstående del af en ny og nervepirrende trilogi fra forfatteren bag den populære serie om kriminalinspektør Emma Sköld.

 

Anna-Luisas anmeldelse;

Sofie Sarenbrant har for mig været lidt svingende i niveau, men med Bag din ryg har hun be gået en særdeles veludført krimi med højt psykologisk spil.

Bogen er skrevet med tre “jeg’er”, som er hver af de ansatte i salonen. Ejeren Steffano, frisøren Jenny og den nyansatte Angelina.

Vi for fortalt og set alle begivenhederne fra dem hver, og ser med tydelighed at ikke alt er som det ser ud til – men hvem ved hvad der egentlig foregår og hvem der forsøger at skjule noget.

Kun en ting ved vi med sikkerhed. Intet er hvad det ser ud til…

Bag din ryg er velskrevet og spændende.

Tre krimihjerter@annaluisasverden

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Jeg har læst alle Sofie Sarenbrants bøger, og det har været meget svingende, hvad jeg har synes om dem. Dog er jeg ikke i tvivl om, at denne her er én af dem, jeg synes dårligst om.

Der mangler sammenhæng i bogen. De tre hovedpersoner er for utydelige og virker for naive og barnlige. Hvis det er meningen, man som læser, skal have sympati for dem, virker det helt modsat på mig. De blev uinteressante, og jeg så frem til at bogen sluttede. Det gjorde den heldigvis ret hurtigt, da den sprogligt ikke udfordrer dine “små grå” under læsningen.

Dette skulle være den første i en trilogi, så jeg tænker, at jeg forhåbentlig kun kan blive positivt overrasket, når jeg skal læse toeren.

To krimihjerter

Tine Færchs anmeldelse:

Jeg har kun læst en enkelt bog af Sofie Sarenbrant. Derefter valgte jeg at holde pause fra hendes bøger, men med ny serie, skulle hun have en chance igen.

”Bag din ryg” handler om tre forskellige hovedpersoner, som alle arbejder i Stockholms mest berømte frisørsalon – den salon som klipper alle de kendte og kongelige og som er øverste trin på stjernestigen, for en hver frisør. Vi følger de tre på skift. Stefano, som er ejer af salonen, Jenny, som har arbejdet der længe og Angelina, som er ny på salonen og som, med sin skønhed, allerede har fordrejet hovedet på Stefano. Angelina er gift, men Jenny er forelsket i Stefano. Ikke nok med det, så begynder kunderne også at vælge Jenny fra, og vælge Angelina i stedet. Jenny bliver selvfølgelig jaloux, Angelina er kold og Stefano har ikke overskud til at redde trådene ud. Da der sker et mord på en af deres kunder, så starter balladen for alvor.

Hvis du har læst ”Undtagelsen” af Christian Jungersen, så ved du hvordan bogen her er bygget op. Vi følger de forskellige hovedpersoners tanker og får indblik i samme situation, fra tre forskellige vinkler. Men hvor synsvinklerne er vidt forskellige i Undtagelsen og hvor man sidder og ser frem til næste vinkel, så bliver det aldrig rigtig spændende her. Ind imellem tager den drejninger, som bliver interessante. Desværre er der ingen dybde i fortællingen, så spændingen falder til jorden igen.

Jeg synes hele historien kørte i samme langtrukne rille og jeg kom til at kede mig. Bogen er kategoriseret som krimi, men jeg vil mene, at den mere er ovre i noget psykologisk drama. Vist sker der mord, men der er ikke som sådan lagt op til, at vi som læsere skal gætte med og der er heller ikke noget egentligt opklaringsarbejde. En krimi kan godt være både god og uhyggelig uden de nævnte elementer, men det var ikke tilfældet her. Hovedpersonerne virkede umodne og jeg følte ikke, at jeg fik lov at komme under huden på dem. ”Bag din ryg”, er første del af en planlagt trilogi, så vi kan jo håbe på, at der kommer mere dybde og substans i de næste to.

To krimihjerter

Tine – Team Krimifan og Frk. Tines krimitanker

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?