“Bag facaden” af Rachel Abbott

Forlagets beskrivelse:

Sov godt – hvis du kan. Du aner ikke hvem der holder øje.

Da Olivia Brookes tilkalder politiet og fortæller, at hendes mand og børn er forsvundet, er hun sikker på, at hun aldrig vil se dem igen. Og hun har god grund til at frygte det værste, for det er ikke den første tragedie Olivia har oplevet.

To år senere tilkaldes politikommissær Tom Douglas for at efterforske familien Brookes igen, men denne gang er det Olivia og hendes tre børn, der er forsvundet. Beviserne tyder på, at hun og børnene befandt sig i familiens hjem samme morgen. Men bilen står i garagen, og hendes pung og mobiltelefon ligger i tasken på køkkenbordet.

Politiet vil starte en eftersøgning gennem medierne, men hvert eneste foto af Olivia og børnene er blevet fjernet fra fotoalbummer, computere og telefoner. Og så finder de blodet …

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Der er nok endnu ikke mange, der vil nikke genkendende til navnet Rachel Abbott. Jeg havde heller ikke hørt om hende, før jeg tilfældigt, oplevede hende på scenen ved Krimimessen i Horsens. Efter hendes interview fik jeg lyst til at læse noget af hende, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Abbott har en politikommissær Tom Douglas, der er den gennemgående person i hendes bøger, men ikke nødvendigvis hovedpersonen. Der er nemlig forskellige hovedpersoner i hendes bøger.

I  “Bag facaden” møder vi Olivia Brooks, som hovedperson, som er forsvundet med sine tre børn. Da politiet gennemgår huset for spor, opdager de, at der ikke findes et eneste billede af Olivia og børnene. Det er ikke det eneste mystiske, og jo mere politiet graver i familien, jo mere underligt bliver det.

Man er, som læser, ikke i tvivl om, at der foregår et eller andet underligt i Olivias familie. Der er en grum undertone gennem hele bogen, og man læser i speed tempo for at finde ud af, hvad det er. Der er hele tiden afstikkere, når man lige tror, man har lugtet lunten. Så man er nødt til at være vågen, for at kunne følge med. Jeg synes Abbott skriver anderledes end så mange andre krimiforfattere, men det er svært lige at definere, hvad det er hun kan, så hun skiller sig ud. Der er ihvertfald noget med hendes personskildringer, stemninger og miljø, der gør, at man drages ind i handlingen på en helt speciel måde.

Denne krimi er fyldt med spænding, mord, løgne, bedrag og ikke mindst besættelse der forveksles med kærlighed. Jeg håber, at der er flere krimilæsere, der får øjnene op for Abbott, for det fortjener hendes bøger.

fire krimihjerter

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?