“Bambi” af Kallentoft & Lutteman

Forlagets beskrivelse:

Synet der møder betjentene er surrealistisk. En gruppe rige unge har udført hvad der ligner et hedonistisk ritual, og det er endt i et blodbad. Er der en massemorder på spil? Er det et kollektivt selvmord? En dødskult?

Da endnu en gruppe unge findes døde, er politiet stadig på bar bund, og kriminalinspektør Zack Herry, hvis liv for første gang i lang tid er på ret køl, tilknyttes sagen. De blodige omstændigheder hjemsøger ham, og Zack er overbevist om, at han kan løse gåden om de unges død, hvis bare han kan finde kilden til de små, lyserøde piller med Bambi på, der triller rundt som et spor mellem de to sager.

Betina Nielsens anmeldelse:

Hvis man kan tale om en hovedperson, der tiltrækker ballade, problemer og damer, er der én der klart tager førstepladsen. Nemlig kriminalinspektør Zack Herry.

“Bambi” er nr 3 i serien, hvor vi fra bog 1 er blevet præsenteret for en noget utraditionel og fandenivoldsk politimand, med en helt uhørt problematisk og hemmeligholdt barndom.

Zack har et afslappet forhold til forskellige euforiserende stoffer, der med hans eksperimenterende livsstil, bringer ham helt ud, hvor han til tider er lige ved at tippe ud over kanten. I “Bambi” er der en ny syntetisk lille fin “Bambi” – pille på gaden, der får sine bruger til at gøre de mest horrible ting.

Zack bliver i opklaringen denne sag, presset max på alle områder. Da der både dukker spor op fra hans mystiske barndom, og hans eget misbrug bliver sat på en hård prøve.

Mens Zack langsomt afdækker en tragisk presset morder, lægges der hint ud til os læsere om Zacks barndom der, hvis de holder stik, er så gennemgribende ubærelige.

Det kan næsten kun ende med et brag af de helt store, og det er umuligt at forudsige de næste træk fra Lutteman og Kallentoft.

fire krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?