“Banesår” af Thomas Enger.

Forlagets beskrivelse:

“Banesår” er den længeventede femte og afsluttende bog i Thomas Engers medrivende krimiserie om Henning Juul. Endelig er tiden inde til at besvare det spørgsmål, som har plaget Hennings liv i mere end to år: hvem påsatte branden og dræbte hans lille søn?

I “Banesår” befinder kriminalreporteren Henning Juul sig i en uheldig situation, som han selv er skyld i. Han sidder i en båd ude på en lille sø. Overfor ham sidder en bevæbnet mand. Imellem dem ligger et lig, der snart skal smides i vandet. Og Henning er sikker på, at han snart skal lide samme skæbne. 

Min anmeldelse:

Her er femte og sidste bog i serien om kriminalreporter Henning Juul, og vi er rigtig mange der har set frem til denne bog. Nu får vi endelig at vide, hvordan det hele hænger sammen, hvem der er “Fedtmule”, en grum og hemmelig bagmand, der har trukket i trådene i alle de foregående bøger.

Hvem satte  ild på Hennings lejlighed, hvor hans søn desværre var på besøg og omkom i forsøget på at komme ud af lejligheden. Og hvorfor? Om Trine, Hennings søster, har en andel i alt det, der er sket? Hvem er til at stole på?                                                 

Alle spørgsmål bliver besvaret, så der er ikke noget at brokke sig over, lige på dette punkt. Dog må jeg indrømme, at jeg er slemt skuffet. Der er slet ikke det samme drive, den samme puls og tempo i denne her bog som i de fire foregående. De har næsten ikke været til at slippe, når man først var i gang. 

Her mangler noget, og jeg har svært ved at sætte en finger på, hvad det er. Jeg har nærmest følelsen af, at Enger måske er blevet lidt træt af Juul, og det kan mærkes i bogen. Hele bogen igennem ventede jeg på at blive overrasket og blæst omkuld, men det skete desværre aldrig.

Nu har alle de løse tråde fundet sammen og  sløjfen er bundet, så man ikke er i tvivl om, at det nu er slut med nye eventyr sammen med Juul. Bøgerne er dog klar til filmatisering, og jeg håber det bliver godt, for det fortjener Enger med hans gode serie.

Tre krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?