Bjørnedansen af Roslund & Thunberg

 

Forlagets beskrivelse: Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm og holder øje med vagten, der kontrollerer et af det svenske militærs hemmelige våbendepoter. Leo er hjernen bag det, der skal til at ske. Med sig har han sine yngre brødre, Felix og Vincent, og barndomsvennen Jasper. De fire skal bruge våben til deres plan: at røve banker og skaffe sig så mange penge, at de bliver uafhængige for altid. Alt er planlagt til mindste detalje, sekund for sekund, bevægelse for bevægelse.

Mange år tidligere svejses de tre brødre sammen, mens deres familie er ved at gå i opløsning. Deres far lærer dem at slå fra sig, deres mor orker ikke mere. De tre brødre har kun hinanden, og intet kan komme imellem dem.

BJØRNEDANSEN er en spændingsroman om den mest opfind­somme forbryderbande, Sverige nogensinde har set. Om broder ­kærlighed, der er stærkere end alt andet, og om fædre og sønner.

BJØRNEDANSEN bygger på den virkelige historie om Militær ligaen, der i begyndelsen af 1990’erne begik en lang række røverier.

Hvad sker der når man tager en virkelig hændelse og gør den fiktiv? Ja, så har man muligvis en af årets bedste krimier. Og det er lige det de to forfattere, Anders Roslund & Stefan Thunberg, har gjort. `Bjørnedansen´ er en bog som fanger læseren på den første side, og som først slipper taget i en længe efter man har lukket bogen.
Man ser personerne levende for sig, og man kan næsten mærke hvordan de har det. Bogen er bygget op som så mange andre krimier. Den skifter mellem nutid og datid, og det er med til at gøre bogen hel og passer rigtig godt til lige denne historie.
Bogen er en bog der vækker mange følelser i en. Man bliver forarget, man griner, og får til tider helt ondt i maven. Da bogen slutter, sidder man tilbage med en følelse af at du rent faktisk godt kan forstå hvorfor personerne i bogen har handlet som de har, også selvom du ikke billiger det.
Man kunne sagtens bruge 100 sider mere af bogen.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?