Denne bog er anmeldt af Per Drustrup og Jan Findal

Flere drab på kvinder er begået i Danmark, Norge og Holland. Efterforskningsleder Felix Jørgensen og hans nye assistent, Kathrine Nymark, aner en sammenhæng mellem drabene, og de beslutter sig for at prøve at lokke den grænseløse seriemorder i en fælde. Men det bringer Kathrines liv i overhængende fare.

Per Drustrups anmeldelse:
Bogens 5 kapitler blev først udgivet som e-bog og som føljeton, men jeg er glad for at have ventet med at læse historien samlet og nærmest i ét stræk, for det er en intens og spændende historie, som det ville have været svært at vente på næste afsnit af.
Historien fortælles i velskrevet stil, og det er dejligt at læse en så kort og kondenseret krimihistorie. Det vil for andres læseoplevelse være synd at afsløre for meget af historien, men jeg vil kort sige, at det er drabelige sager, der foregår.
De dræbte kvinder har alle været udsat for voldsomme rituelle handlinger, og det mønster skaber netop muligheden af at knytte mordene til samme gerningsmand, hvis motiv først afsløres i sidste og meget dramatiske kapitel.
Den måde, historien slutter på, er på fornem vis passende åben, og hvis et senere gensyn med opdagerparret viser sig muligt, vil jeg hilse det velkommen.
Selv uden at kende de virkelige begivenheder, som bogen delvist er baseret på, er bogen en spændende og intens læseoplevelse til 9 skydeskivepoint på min egen blog – Drustrups Bogblog – og 5 krimihjerter her.

Fem krimihjerter

Lotte Petri
Black notice
Saga, 2017

201 sider

Jan Findals anmeldelse

Forlagets beskrivelse

Et underligt lys på bunden af Dragør Havn får politiet til at tilkalde en specialist i våde gerningssteder. I vandet ligger en bil med liget af en ung kvinde, og det viser sig, at gerningsmanden har udført et sadistisk ritual på hende. På en forreven klippestrækning i den allersydligste del af Norge finder en hundelufter et delvist skeletteret lig iført våddragt. En black notice – en international efterlysning gennem Interpol – sendes ud for at finde frem til ligets identitet, og inden længe dukker endnu et våddragtslig op i Holland. Senere findes en anden dansk kvinde lemlæstet og livløs i en skovsø. Mod alle odds lykkes det at genoplive hende, og hun er nu politiets vigtigste vidne. Efterforskningsleder Felix Jørgensen og hans nye assistent, Kathrine Nymark, aner en sammenhæng mellem drabene, og de beslutter sig for at prøve at lokke den grænseløse seriemorder i en fælde. Men det bringer Kathrines liv i overhængende fare. Historien er delvist baseret på virkelige begivenheder.

Som sædvanlig, når man læser en bog af Lotte Petri, kan man ikke undgå at lægge mærke til, at hun har foretaget en meget grundig research. Hun beskriver særdeles grundigt og realistisk, hvordan dansk politi arbejder – her er det Københavns politi. Det sætter jeg meget stor pris på.

Lotte Petri beskriver også, hvordan internationalt politiarbejde fungerer og hvordan en såkaldte black notice – international efterlysning kan få forskellige landes politifolk op på mærkerne.

Hun har også sat sig grundigt ind i, hvordan politiet og retsmedicinere arbejder sammen, når de skal have præciseret, hvad et maltrakteret drabsoffer er blevet udsat for.

Alle disse faktaoplysninger formår Lotte Petri at sætte ind i en særdeles spændende, intens og også barsk krimiintrige, hvor en sindssyg seriemorder viser modbydelige sider af sig selv.

Selv om bogen kun er på 201 sider, kommer man til at kende personerne godt – mest hovedpersonen, vicepolitiinspektør Felix Jørgensen, men også hans nye assistent Kathrine Nymark.

På absolut bedste vis beskrives også de steder handlingen foregår. Det uanset om det er et norsk kystlandskab, en fransk flygtningelejr eller mørke gange under Riget.

Til slut i bogen beskrives et sted, hvor jeg med skuespiller Peter Schrøders ord uden tøven kan sige: ”Det er fand’me uhyggeligt, du.”

Jeg synes, bogen lægger op til en efterfølger. Jeg håber virkelig, der kommer en sådan. Den vil jeg i så fald glæde mig meget til at læse.

Jeg synes, der er al mulig grund at rose Lotte Petri, fordi hun både i denne, men også i sine foregående bøger formår at tilføre en spændende handling interessante faktaoplysninger uden at det på nogen måde bliver for meget.

Fem krimihjerter

Saga 2018 – 201 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?