”Blodmåne” af Katrine Engberg

Der findes mange bestialske metoder, en drabsmand kan benyttes sig af, når et menneske skal skaffes af vejen. I ”Blodmåne” er der tale om et meget spektakulært mordvåben.

Ud fra beskrivelserne er det en meget grusom død, offeret udsættes for.

De drab, der sker, begås i løbet af Den Københavnske Modeuge og ofrene er kendte mennesker.

I spidsen for efterforskningen står Politiassistent Jeppe Kørner, som også er hovedperson i Katrine Engbergs debutroman, ”Krokodillevogteren”.

Jeppe er kommet hjem fra en lang rejse og har tilmed fået en kæreste, der er betydelig yngre end ham selv. Ikke helt problemfrit viser det sig.

Det er imidlertid ikke det eneste personlige problem, han får. En af de involverede i drabene er Jeppes ven, skuespilleren Johannes, som i øvrigt er bøsse. Det betyder også, at beskrivelser af bøssemiljøet indgår i handlingen.

Beskrivelsen virker yderst troværdig. Det samme gør bogens øvrige miljøbeskrivelser, som spænder vidt – lige fra velhavermiljøer til mere usle steder.

Jeg hæfter mig i særdeleshed ved beskrivelsen af politimiljøet. Som det også gør sig gældende i ”Krokodillevogteren”, har Katrine Engberg virkelig styr på det politimæssige, hvilket hun skal have stor ros for.

Skildringerne af politifolkene virker også realistiske. Spillet mellem Jeppe og hans nærmeste medarbejder, den slagfærdige Anette Werner er godt beskrevet. Anette er ikke helt på toppen rent helbredsmæssigt, hvilket man hører en del om. Måske lidt for meget?

Esther de Laurenti, den pensionerede universitesdame, som også var med i ”Krokodillevogteren”, spiller ligeledes en rolle i denne bog og medvirker rent faktisk til opklaringen.

Det er OK, at hun giver Jeppe et tip om, hvad motivet til drabene kunne være, men jeg synes måske ikke, det er helt realistisk, at Jeppe beder hende foretage undersøgelser på nettet.

Faktisk kunne jeg godt undvære Esther de Laurenti og hendes filosoferende tanker.

Flere steder i bogen, er der rigtig god gang i dramatikken og spændingen, hvor politifolkene kommer ud for begivenheder, hvor de sætter livet på spil og må trække pistolen.

Et twist i historien er, at den populære radioudsendelse på DR, ”Mads og monopolet” kommer til at spille en væsentlig rolle i plottet. Det er virkelig godt fundet på. For mig bliver det herefter aldrig det samme igen at skulle lytte til den udsendelse. Jeg ved på forhånd, at det vil sætte mine krimitanker i sving.

Der er mange potentielle drabsmænd i spil i bogen. Jeg gættede og gættede, min teori holdt for så vidt, men jeg fandt alligevel ikke frem til den rette drabsmand.

Når man har læst bogen, er der ikke nogen uklare punkter, så man ved nøje, hvordan og hvorfor drabene er begået – og så tilføjer Katrine Engberg alligevel en overraskelse.

”Blodmåne” er en god og gedigen krimi, som krimifans bør læse. Bogen er velskrevet og rummer en god del humor, ja, og så er der også tilsat lidt ”sødsuppe”.

Jeg ser meget frem til Katrine Engbergs næste krimi, hvor jeg har hørt rygter om, at hun også denne gang vil benytte sig af et spektakulært drabsvåben.

Peoples’Press 2017 – 366 sider

fire krimihjerter

Jan Findal – Team Krimifan

www.findalskrimiside.dk

Anne Maries anmeldelse:

Katrine Engberg har fanget mig… godt og grundigt. Jeg var meget begejstret for “Krokodillevogteren” og persongalleriet var spændende og nyt. Så jeg havde høje forventninger til “Blodmåne” og jeg fik dem indfriet.

Vi følger stadig Jeppe Kørner og Esther de Laurenti, som har hver deres at slås med efter begivenhederne i “Krokodillevogteren”. Jeppe har været ude og rejse og har fundet en ny, yngre kæreste og Esther er flyttet fra den gamle lejlighed og kæmper med at finde sig til rette det nye sted.

Jeppe må dog hurtigt tilbage til hverdagen, da et lig bliver fundet i en park. Det viser sig at den afdøde er en stor del af den danske modeverden og nu begynder kapløbet med tiden, da morderen ønsker at dræbe flere. Det er svær sag og Jeppe bliver overrasket, da han finder ud af hans gode ven, Johannes er en af de mistænkte.

Esther bliver selvfølgelig også indblandet i opklaringen, da hun ser en forbindelse til radioprogrammet “Mads og Monopolet” og så kører det derud af.

Katrine holder niveauet fra “Krokodillevogteren” og jeg er lige så fascineret af Jeppe og Esther som jeg var første gang. Jeg har virkelig lyst til at læse mere og ser derfor meget frem til næste bog, som i følge rygterne, har et virkelig spændende mordvåben. Sommeren er i fuld gang og den danske sommer er lunefuld, så mangler du en god krimi, så bør du læse Katrine Engberg. Begge bøger findes på bibliotekerne eller kan købes i boghandlerne. Rigtig god læselyst.

fire krimihjerter

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?