På altertrappen i en kirke i Los Angeles opdages liget af en præst. Hans hoved er blevet hugget af og erstattet af et Jungshoved. Senere opdager retsmedicineren, at tallet 3 er blevet malet på ofrets bryst med blod. I begyndelsen er kriminalassistent Hunter overbevist om, at det er et rituelt drab, men efterhånden som flere lig opdages, er han nødt til at tænke om. Alle ofre er døde på den måde, de frygtede mest. Deres værste mareridt er bogstaveligt talt blevet til virkelighed. Men hvordan kan morderen vide, hvad ofrene frygtede mest, og hvad er forbindelsen mellem disse tilsyneladende tilfældige ofre? Hunter indleder en jagt på en flygtig og sadistisk morder, som åbenbart har evnen til at læse sine ofres tænker og ikke stopper, før han har opnået sine syge mål.

 

Hvis man leder efter en barsk serie er Chris Carter et must. Hans baggrund som kriminalpsykoligi skinner i den grad igennem og han er en eminent forfatter, hvis – og det er faktisk et stort hvis – man kan klare mosten.

Krimierne er nogle af de mest barske jeg nogensinde har læst, for intet er udeladt og det fornemmes at han har set mange kriminalrapporter, for hans beskrivelser og detaljerede er fænomenal.

Jeg er blæst bagover over hans evne til at dykke ind i morderens sind og det er præcist dette psykologiske aspekt der gør at jeg også er af Bødlen.

Fem krimihjerter@annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?