Barbara Larsen er en bibliotekar og krimiblogger med lyst til at lege privatdetektiv. Hun er hovedpersonen i en jævn krimi i to krimispor, og hvor hendes arbejds- og privatliv også fylder en del.

Fra bogens bagside:
Barbara Larsen er bogblogger med speciale i krimi og særligt true crime. Når hun har fri fra sit job på Esbjerg Bibliotek, bruger hun tiden på at dykke ned i diverse forbrydelser, både i diktionens og virkelighedens verden.

Men én sag optager hende mere end andre: sagen om den såkaldte Blomstermorder – Danmarkshistoriens værste seriemorder, som er fanget, dømt og fængslet. For der er noget ved det seneste mord, der ikke stemmer overens med Blomstermorderens tidligere drab.

Da Barbara skriver om sagen på sin blog, begynder truslerne at komme – men er truslerne reelle, eller er der tale om en dyster spøg?

Samtidig bliver Barbara inddraget i sin venindes problemer. Veninden, som er graverjournalist, er i gang med at afdække en potentiel storskandale i toppen af medieverdenen, og før Barbara ved af det, er hendes fredelige liv i provinsen blevet lige så dramatisk og farligt som de fortællinger, hun elsker at skrive om på sin blog.

Min anmeldelse:
Den er jeg nødt til at læse! Sådan tænkte jeg, da jeg første gang læste om bogen med en bibliotekar som hovedperson, der læser mange krimier og holder krimiaftener. At hun samtidig er bogblogger var endnu en grund til at læse den. 

Her slutter så også forhåndsbegrundelserne for at læse bogen, for jeg er modsat bogens hovedperson ingen ynder af true crime, og jeg har heller ikke tænkt mig at blive privatdetektiv. Her slutter parallellerne til min virkelighed.

Hvordan var det så at læse bogen? Det var interessant at læse beskrivelserne af arbejdet og de kollegiale relationer på biblioteket. Det samme gælder beskrivelserne af Barbaras oplevelser på bloggermøder og i forlagsverdenen. Begge dele er dog rigeligt karikerede baseret på mine erfaringer, men det er underholdende læsning.

Derimod er jeg ikke blevet underholdt ret godt af bogens primære del: krimielementerne, som der er 2 sideløbende dele af. Foruden Barbaras egen indædte efterforskning af et af de mord, der er tilskrevet Blomstermorderen, og som hun mener, en anden har begået, så involverer hun sig i en sag med en mulig metoo-skandale, som hendes journalistveninde fortæller om.

De detaljerede beskrivelser af Barbaras følelser, privatliv, tanker og gerninger samt det dobbelte sagskompleks gør det til en lidt. kedelig og uspændende omgang, synes jeg.

En spredt fornøjelse, jeg kun kan give 6 skydeskivepoint på min egen blog og 3 krimihjerter her Tre krimihjerter

Britt Tippins
Det forkerte mord
People’s, 2022
307 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget, og kan også læses på Mofibo.

PER DRUSTRUP LARSEN – DRUSTRUPS BOGBLOGDRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?