“Bundfald” af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

 

Forlagets beskrivelse:“Bundfald” er en spændende og hårrejsende krimi baseret på virkelige hændelser. En traumatisk barndom har ført et søskendepar på forskellige veje i livet. Hvor Marlene er en mønsterbryder, der tilsyneladende har lagt fortiden bag sig og gjort karriere i Københavns travle erhvervsliv, er Ronny derimod blevet en misbruger bosat i Nakskov.

I sin fritid er Marlene involveret i De Brændte Børns Familie – en gruppe af voksne, der som børn har været udsat for overgreb, og som nu afslører og opsøger pædofile gerningsmænd. Da Ronny bliver fundet død under mystiske omstændigheder, men politiet henlægger sagen, beslutter Marlene sig for at tage sagen i egen hånd.

I “Bundfald” opdager Marlene snart tråde mellem brorens død i udkantsdanmark og langt ind i Danmarks magtfulde kredse.

Min anmeldelse:Der er vel mange, der vil nikke genkendende til navnet Lisbeth Zornig. TV2ś programmer om “De brændte børn” har netop kørt over skærmen og mange danskere har set med.

Nu er Zornigs bog “Bundfald” på gaden, som hun har skrevet sammen med sin mand  Mikael Lindholm. En fiktiv krimi, der rammer virkelighed, der desværre udspiller sig i dagens danmark.

Bogen har en del hovedpersoner, som alle har været ude for groft misbrug i det meste af deres opvækst, uden der er nogen voksne, der har hjulpet dem. I deres voksenliv har de så fundet sammen i en hemmelig gruppe, som de kalder “De Brændte Børns Familie”. Her kæmper de en kamp for at tage hævn over de pædofile. Men da de samtidtig har deres egne personlige dæmoner at slås med, som følge af deres fortid, er deres alliance sårbar. De er heller ikke helt afklaret med, hvad deres strafudmåling skal indeholde, og det skaber splid.

Man bliver som læser lynhurtigt helt opslugt af bogens handling. Ikke mindst fordi hovedpersonerne står knivskarpt, og man lever sig hurtigt ind i deres skæbner.

Jeg gøs, blev oprørt, ked af det, rasende og måtte ind i mellem lige rejse mig, lægge bogen fra mig og lige lave lidt kedelige-normale hverdagssysler, for at få blodtrykket lidt ned igen.

Dette er en hjertegribende fortælling, der vedkommer os alle, hvad enten vi har lyst eller ej. For mig er sidste blad i bogen vendt, men læseoplevelsen har sat et spor i mig og vil helt sikkert rumstere i min hjerne længe.

5 store men rystende og tankevækkende krimihjerter, og hermed en opfordring til dig fra mig om, at kaste dig ud i læsningen af denne bog.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?