”Central Park” af Guillaume Musso

Bogen er anmeldt af Jan Findal og Betina Nielsen

Forlagets beskrivelse

En tidlig morgen i Central Park vågner den franske politikvinde Alice og jazzmusikeren Gabriel op på en bænk, låst fast til hinanden med håndjern. De kan ikke huske, at de nogen sinde har mødt hinanden. Og aftenen før var Alice hjemme i Paris med sine veninder og Gabriel spillede piano på en jazzbar i Dublin.

Hvordan er de endt i den situation? Hvis blod er det, der er på Alices bluse? Hvorfor mangler der en patron i en pistol, som Alice er besiddelse af? Det er nemlig ikke hendes tjenestevåben.

Alice og Gabriel har ikke andet valg end at søge svarene sammen, så de kan vende tilbage til deres hverdag, men de er ikke forberedte på sandheden, som vender op og ned på deres liv.

Jan Findals anmeldelse

Hold da helt op, hvilken drønspændende og velskrevet thriller. Sjældent har jeg da læst en bog, hvor man i den grad føres bag lyset. ”Hvad er det lige, der sker her?” spørger man sig selv. ”Hvordan hænger det nu sammen?” Man får nogle forklaringer, og så sker der igen noget, hvor man forvirres.

Utroligt, at Guillaume Musso formår at udrede alle de sammenfiltrede tråde til sidst.

Det kan da godt være, at ikke alt i bogen er helt realistisk, men det gør efter min mening ikke noget i en thriller af denne type.

Bogen er hurtigt læst, for man føler hele tiden behov for lige at få næste kapitel med.

Blandet ind al spændingen er der en utrolig god beskrivelse af især den franske politikvinde, Alice. Hun har i sandhed været ude for meget barske begivenheder både rent arbejdsmæssigt, men også i privat.

Beskrivelsen af Gabriel er ligeledes glimrende, men hovedpersonen er og bliver Alice.

Der er midt i alt det barske også fine beskrivelser af de steder, hvor Alice og Gabriel færdes.

For ikke at røbe noget, vil jeg ikke gå nærmere ind på, hvad er sker i bogen. Jeg håber i høj grad, at Lindhardt og Ringhof udgiver flere bøger af Guillaume Musso.

Fem krimihjerter

 

Lindhardt og Ringhof 2017 – 334 sider

Findals krimiside

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Betina Nielsens anmeldelse

En perle af en thriller, hvor man som læser bliver trukket godt og grundigt rundt i manegen. INTET er som man forventer, og man skal gennem hele bogen, før sammenhængen går op for en.

Personerne, især Alice, er velbeskrevne, så man føler man kommer helt tæt på dem. Hendes liv har bestemt ikke været let, og der er ikke udsigter til, at dette skulle ændre sig.

Det er rigtigt svært at anmelde denne bog af Mussi, uden at komme til at røbe alt for meget. Så jeg vil ikke skrive ret meget mere, end at jeg anbefaler man skynder sig at få fat i et eksemplar, og gå i gang med at læse.

Det kan godt være, at alt ikke er helt realistisk, hvis man sætter sig ned og tænker for meget efter. Det skal man ikke gøre. Jeg nød denne her overraskende bog i fulde drag, og glæder mig til der dukker en ny bog op fra  Guillaume Mussos hånd.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?