Chris Carter – Jeg er døden

Efter at have læst Chris Carters forrige bog, ”Ondskab”, var jeg sikker på, at den var min Carter-favorit. At nu kunne han helt seriøst næsten ikke blive bedre. Men det kunne han. Der er virkelig virkelig langt imellem bøger jeg sådan for alvor synes er uhyggelige. ”Jeg er døden” er sådan en bog. Jeg var fuldstændig opslugt og de mange korte afsnit gjorde, at jeg bare fortsatte og fortsatte. Jævnligt måtte jeg lige stoppe op imellem kapitlerne og få vejret, lige falde ned igen og sikre mig at der ikke stod en morder bag mig 🙂

En seriemorder er endnu engang løs i L.A. Hunter er tilbage på sin pind i LAPD, efter at have været udlånt til FBI. Jeg ved, at mange har været spændte på hvor vidt Carlos Garcia er med igen eller om han er out for good. Det vil jeg ikke afsløre her 🙂

 

Undervejs følger vi to historier sideløbende og Chris Carter bryder sin egen regel, om ikke at være grum mod børn. Jeg fik helt ondt i maven, for det er ikke småting den stakkels dreng bliver udsat for! Samtidig er vi med hver gang en ny pige skal slås ihjel. Vi følger hende i tiden lige op til mordet når hun møder sin morder og sin skæbne. Herefter ser vi hende ikke før hun bliver fundet efter de mest groteskt udførte mord. Her er det som sædvanlig den store pensel der er i spil, når det kommer til udpensling af detaljerne. Ansigtskød der er slebet af og indvolde der er trukket ud over gulvet, er bare et par af de djævelskheder pigerne er udsat for, men det psykologiske spil lægges der også vægt på. Med en morder der er ekspert i forklædning, er Hunter og hans partner for alvor på dybt vand.

“Jeg er døden” en er lige præcis så suverænt spændende som alle Carters forrige bøger i serien. Denne gang er der oven i købet skruet en ekstra tand op for gru og uhygge. Den tog min nattesøvn og den tog min fritid. Eneste klagepunkt er, at den er slut og ventetiden på bog 8 synes uendeligt lang…

5 gigantisk store krimihjerter skal den ha!

Fem krimihjerter

Tine/ Team Krimifan og Frk. Tines Krimitanker

Har du læst den? Hvad synes du?