Clare Mackintosh – Jeg lader dig gå

Denne bog er indtil videre anmeldt af både Tine Færch og Jan Findal. Se anmeldelserne herunder:

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal beskrive denne bog uden at røbe for meget. Den har simpelthen det vildeste twist. Dén sætning der gør, at hele scenariet lige vender 180 grader, gav mig kuldegysninger over hele kroppen.

Jeg tror jeg giver jer bagsideteksten, for jeg kan ikke beskrive det bedre selv, uden at komme til at fortælle noget der ødelægger overraskelsen.

På et splitsekund er Jenna Grays verden blevet forvandlet til et mareridt. Hendes eneste håb for at komme videre er, at efterlade alt hun kender og starte på en frisk. Desperat efter at flygte flytter Jenna til en isoleret hytte på den Walisiske kyst, men hun hjemsøges af frygt, sorg og minder om en forfærdelig aften i november, som ændrede hendes liv for evigt. Langsomt begynder Jenna at skimte muligheden for lykke i fremtiden. Men hendes fortid er ved at indhente hende og konsekvenserne vil være altødelæggende.

En lille dreng på bare 5 år, bliver dræbt af en flugtbilist. Der er ikke mange spor at gå efter, for moderen til drengen så intet og der er ingen vidner. Resten må I læse selv 🙂

Jeg lader dig gå, er som sådan ikke en krimi og forlaget kategoriserer den da også som thriller. Den starter stille og roligt ud, dog uden på nogen som helst måde, at blive kedelig. Bogen er inddelt i tre fortælleformer, som hver indikerer tre forskellige personer. Det fungerer virkelig godt og når man starter på et nyt afsnit, ved man med det samme, om det er den ene, den anden eller den tredje person vi følger.

Efterhånden som historien skred frem, blev jeg mere og mere stakåndet og fik mere og mere ondt i maven. I virkeligheden, nåede jeg omkring rigtig mange områder i følelsesregisteret undervejs. Vrede, lede, sorg, afsky, medfølelse… “Jeg lader dig gå”, er så grum og så ond og så trist. Jeg læste og læste og glemte alt omkring mig. Ønskede at kende slutningen og ønskede samtidig at bogen aldrig fik ende. Bedst som det ikke kunne blive værre eller mere intenst, så blev det det alligevel. Slutningen er jeg simpelthen bare nødt til at tolke på min helt egen måde, for ellers er det nærmest ikke til at holde ud.

Har du nogensinde set den film med Julia Roberts som hedder ”I seng med fjenden”? Kan du huske følelsen den film gav dig i kroppen? Forbered dig på den følelse x 10. Den her bog er ikke slut når den er slut. Den bliver hængende i tankerne længe efter!!

Fem krimihjerter

Tine – Team Krimifan & Frk. Tines Krimitanker

ANMELDELSE af JAN FINDAL

Aronsen 2016 – 431 sider

”Jeg lader dig gå” er en engelsk thriller, der foregår i Sydengland omkring Bristol. Her følger vi kriminalkommissær Ray Stevens og hans team, der efterforsker et trafikdrab på en 5-årig dreng. Umiddelbart skulle man måske tro, at der ikke er stof nok til en thriller i en sag af denne karakter, men det er der i allerhøjeste grad.

Den ene hovedperson, kunsthåndværkeren Jenna Grays verden bliver på et splitsekund ændret som følge af ulykken. Hendes liv tager en helt ny drejning og det på både godt og ondt.

Sagen forgrener sig, og man kommer om ad både mord, voldtægt, overfald og hustruvold.

Den anden hovedperson, politimanden Ray Stevens får virkelig sin sag for. På god og realistisk vis beskrives, hvordan han griber sagen an. Forfatterens egen baggrund som politikvinde fornægter sig ikke.

Ud over det ”kriminalistiske” indhold er der også mere alment hverdagsagtigt stof. Fx er politimanden Ray Stevens ved at blive lidt småforelsket i sin kvindelige assistent Kate samtidig med, at han og konen har problemer med deres 11-12 årige søns adfærd i skolen.

På smuk vis fortælles også om det kærlighedsforhold, som Jenna Gray på trods af sit forandrede liv er ved at opbygge til dyrlægen Patrick.

Man hører også om, hvordan det kan være svært for et bymenneske at skulle tilpasse sig det liv, der leves i et lille samfund helt derude, ”hvor kragerne vender”.

Ligeledes skildres det massehysteri, der opstår, når enkeltpersoner på forskelligvis hænges ud.

Clare Mackintosh mestrer at skildre personerne helt troværdige. Også de forskellige miljøer er særdeles godt beskrevet.

”Jeg lader dig gå” er en thriller med alt, hvad det indebærer, og den rummer flere store overraskelser, som jeg ikke lige havde set komme. Desuden er den yderst realistisk samtidig med, at den er særdeles spændende og dramatisk.

Jeg glæder mig at læse kommende bøger fra Clare Mackintosh’s hånd.

Fem krimihjerter

 

www.findalskrimiside.dk

 

 

Har du læst den? Hvad synes du?