”De dræbtes advokat” af Arne Woythal

”De dræbtes advokat” er kriminalassistent Arne Woythals debutkrimi. Det er en virkelig fin debut.

I bogen følger man opklaringen af et groft, væbnet røveri i Lokalbanken i Herlev, hvor kriminalassistent Rasmus Berg sammen med sine kollegaer sættes på sagen.

Rasmus og de øvrige politifolk skildres på bedste vis. De er personer af kød og blod og ikke uovervindelige helte.

Man kommer i særdeleshed – både arbejdsmæssigt og privat – godt ind under huden på den godt 50-årige fraskilte Rasmus Berg, der også længes efter at møde en kvinde, som han kan dele livet med.

Politifolkene kommer i den grad på arbejde, da en ung mand under efterforskningen af bankrøveriet bliver dræbt i Bagsværd og en hjemløs bliver skudt på Søborg Torv. Desuden er der et selvmord, som måske ikke er et selvmord. Politiet begynder at ane en sammenhæng mellem de tre dødsfald.

Skildringen af efterforskningsarbejdet er meget grundig og velbeskrevet, så man får et yderst realistisk indblik i politiets efterforskningsmetoder.

I løbet af efterforskningen kommer man rundt i forskellige miljøer, som også bliver godt beskrevet.

Bogen er spændende og indeholder også dramatik – vel at mærke på den realistiske måde.

Jeg kunne godt have ønsket mig, at der var nogle flere refleksioner over, hvorfor drabsmanden blev drabsmand, så motivet til forbrydelsen blev bedre belyst. Det til trods er beskrivelsen af drabsmanden helt ok. Det samme gælder også bogens andre personer som kommer fra mange forskellige miljøer.

Da vi har at gøre med en realistisk krimi, kunne det også have været interessant at høre, hvilken dom drabsmanden fik.

De, der plejer at læse mine anmeldelser, ved, at jeg går meget op i at det politimæssige skal være i orden. Derfor vil jeg lige nævne, at selv om der ikke er noget, der hedder kriminalpolitiet længere, eksisterer titlen kriminalassistent stadig, hvis man har haft den før Politireformen, der trådte i kraft i 2007.

Denne fine krimidebut betyder, at jeg glæder mig til at læse Arne Woythals krimi nr. 2, som er udkommet. Den hedder ”Den hollandske forbindelse”.

fire krimihjerter

Byens Forlag 2017 – 349 sider

Findals krimiside

 

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?