Bogen er indtil nu anmeldt af Anna-Luisa Tanggaard Alonso,  Anne Marie Jensen og Per Drustrup Larsen:

Da Maya Leander sætter sig ind i Nicholas Holms Ferrari og kører til Mølle i Sverige, ligner det den perfekte romantiske weekend.

Men bag den idylliske facade gemmer sig en dyster virkelighed. Og alt vendes på hovedet, da Nicholas kort efter bliver fundet død, og politiet mistænkerhende for at have slået ham ihjel.

Maya og Nicholas var engang ansat i den samme nødhjælpsorganisation og kæmpede for at redde verden. Men vad skete der med Nicholas sidenhen? Gav han køb på idealerne og blev kriminel?

Maya begynder at grave i sagen, men nogle forsøger at skræmme hende til at stoppe. Og politiet opfører sig bizart. Lige så opsatte efterforskerne er på at hænge hende op på mordet, lige så travlt har deres egen ledelse med at henlægge sagen.

Det står snart klart for Maya, at de, der skaffede Nicholas af vejen, ikke har tænkt sig at lade hende gå fri.

De spiller deres eget beskidte spil, hvor nogle må dø, for at andre kan leve.

De uskyldige døde er en slagkraftig krimi af bedste skuffe!

Jeg har ikke tidligere stiftet bekendtskab med Finn Halfdan – men hold nu op, en pageturner af kaliber.

Man fatter med det samme sympati for Maya, der har haft en lidt svær opvækst, og ikke har de bedste erfaringer med ordensmagten. Hendes skepsis styrkes kun af den behandling hun får at efterforskerne Steenstrup og Gade.

Maya er stærk og beslutsom, og grundet et gammelt løfte til sin far, kæmper hun det bedste hun har lært, da hun med Nicholas død udsættes for sit livs hårdeste prøvelser.

Maya får heldigvis hjælp fra en gammel bekendt, gode kolleger og hendes kære nabo Sigge i jagten på sandhed, retfærdighed og overlevelse.

Fem krimihjerter

Anne Maries anmeldelse

Wauw sikke en fantastisk bog. Jeg var hooked med det samme, for slipper Maya ud af den knibe hun er kommet i og vil politiet sigte hende for mordet på Nicholas?

Finn Halfdan skriver fint og flydende, at man bare har lyst til at læse mere og mere, hele tiden. Jeg kunne ikke lægge bogen fra før jeg vidste nøjagtig hvordan det hele hang sammen.

Jeg er spændt på om der kommer flere bøger om Maya Leander, for hun er virkelig en spændende person at følge.

En rigtig krimi-basker – læs den!

Fem krimihjerter

______________

Per Drustrup Larsens anmeldelse:

På Krimimessen 2017 i Horsens havde jeg fornøjelsen af at samtale med Finn Halfdan om hans foreløbigt 2 spændende krimier. (I kan høre knapt sidste halvdel af snakken på Krimifans Facebookside HER.)

Finn Halfdan er journalist på TV-Avisen og har tidligere arbejdet med bl.a. Kriminalmagasinet og Krimizonen på DR samt programmet Efterlyst på TV3. Det var i forbindelse en udsædvanlig sag, han dækkede for TV-Avisen, at han i fik ideen til plottet i den første roman, som han gik i gang med efteråret 2014. Den bragede igennem hos både læserne og anmelderne, og Finn Halfdan fik i 2016 Kriminalakademiets debutantpris for bogen.

Han havde egentlig ikke forestillet sig at skulle skrive en roman, men de faktiske begivenheder var så stærke, at ideen til en roman dukkede op.

Ideen til den næste bog “De uskyldige døde” tager ikke på samme måde udgangspunkt i virkelige begivenheder, og selv om hovedpersonen også er journalist, så er de 2 hovedpersoner grundlæggende forskellige, og selv om det kommercielt set måske er bedst at skrive serier, og selv om han fra begyndelsen havde en idé om at skrive en trilogi, så gik han fra det, da plottet til bog nr. 2 dukkede op.

Her bliver journalisten Maya Leander uforvarende hvirvlet ind i dramatiske begivenheder, og efterhånden som situationens alvor går op for hende, ændrer hun sig fra at være den, der bare lader sig føre med af, hvad der nu sker, til at tage hånd om sit eget liv på en mere kontant måde. Det er hun simpelthen nødt til for at overleve. Hun må dels udnytte sine evner som undersøgende journalist og dels stole på den hjælp hun kan få fra især sin gode nabo, Sigge, der er et interessant bekendtskab i bogen.

Det bliver en meget dramatisk sag, hvor uskyldige folk dør, og hvor mange kræfter er i spil for at dække over sagens rette sammenhæng og for at skyde skylden på Maya Leander. Det vil være rigtigt synd at afsløre ret meget mere af handlingen, for I skal selv have fornøjelsen af at følge Maya Leanders kamp for retfærdighed og for at overleve. Den eneste spoiler, I får, er, at hun klarer sig.

Jeg har valgt at give bogen 9 skydeskivepoint på min egen blog Drustrups Bogblog og 5 krimihjerter her:

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?