Den berømte digter Manash Ishmail er under sin flugt fra Iran til Danmark blevet adskilt fra sin kone Amina, der nu er som sunket i jorden, og han beder Globalts London-korrespondent Nora Sand om hjælp. Jagten på Amina sender Nora til skjulte steder, hvor illegale flygtninge gemmer sig i evig frygt for myndighederne. Nora bliver til fare for sig selv, kastet ind i en verden, hvor nogle menneskeliv er meget mindre værd end andre.

Lone Theils tog mig med storm med sin debutkrimi Pigerne fra Englandsbåden. Forventningerne til den svære to’er var derfor tårnhøje fra min side. Når man venter i længsel på “noget” er der ofte en forhøjet risiko for at man skuffes.

Mine forventninger blev til gengæld indfriet – faktisk i en grad så mine drenge måtte “nøjes” med en omgang koldskål med kammerjunkere den anden dag, for mor var nødt til liiige at læse bogen færdig.

Man gribes lynhurtigt af stemningen og bliver opslugt af Noras univers. Jeg sidder som læser og får næsten ondt i maven, mens jeg tænker “Pas nu på!”, mens Nora tager det ekstra skridt i jagten på den gode historie og på retfærdighed. Det er det ekstra skridt der også i Den blå digters kone sender Nora på farlige afveje til fare for sig selv.

Og Nora belønnes med sin historie – men det var slet ikke den historie hun havde regnet med hun skulle sende hjem til Danmark.

Man kan kun elske Nora Sand – Lone Theils; Jeg er fan!

Til alle jer andre; Læs den – i vil synes den er helt fantastisk!

Fem krimihjerter

Anne Marie anmelder: 

Nora Sand er et godt sted i sit live lige nu – hun har Andreas, som ikke blev gift med politidamen Birgitte og hun nyder livet i London. Men alt ændrer sig da Nora bliver bedt om at interviewe den berømte digter Manash Ishmail. Hun er forundret, for hvad vil han hende ? Men han vil kun snakke med hende. Noras nysgerrighed er selvfølgelig vakt og hun tager afsted for at møde ham.

Jeg vil ikke afsløre mere, for Lone får virkelig sat gang i adrenalinen på flere planer. Det er nemlig ikke kun historien om Manash der er spændende – også Noras forhold til Andreas bliver sat på prøve, da Andreas kommer med en livsændrende nyhed. Jeg befandt mig rigtig godt i Noras selskab og ligesom med forgængeren “ Pigerne fra Englandsbåden” var jeg meget underholdt hele vejen igennem. De fire hjerter gives fordi jeg ikke helt synes den lever op til forgængeren, men en to’er er altid svær og det er svært at gøre alle tilfredse. Jeg kan selvfølgelig varmt anbefale “Den blå digters kone” – for Nora og hendes venner er klart et bekendtskab værd og jeg glæder mig allerede til fortsættelsen.

fire krimihjerter

Betinas anmeldelse:

Jeg har lige tilbragt en weekend i selskab med Nora Sand, og jeg kan godt afsløre, at det bestemt ikke er sidste gang, jeg skal være sammen med hende.

Lone Theils “Den blå digters kone” og ikke mindst hendes hovedperson Nora er værd at bruge tid på. Nora er en stærk karakter, man straks kommer til at holde af, og hendes nysgerrighed driver hende ud på et ikke helt ufarligt mission.

Samtidig med at bogen er en krimi med alle de krimielementer, man forventer, er fortællingen samtidig en smuk kærlighedshistorie, som på intet tidspunkt bliver for søgt eller sukkersød.

Det er så heldigt for mig, at jeg ikke har læst den foregående bog (Pigerne fra Englandsbåden), så jeg vil straks kaste mig ud i en ny og forhåbentlig spændende oplevelse med Nora Sand.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?