“Den sidste enke” af Karin Slaughter

“Den sidste enke” af Karin Slaughter

Elsker du serier med detaljeret personskildringer, udvikling i karaktererne og finurlige og hårrejsende plots, så skal du læse Karin Slaughter. Hun har skrevet tre skønne serier, hvor hovedpersonerne mødes i den tredje serie. “Sara Linton”,”Will Trent” og “Linton & Trent”. Det er ufatteligt godt tænkt og man bliver ikke skuffet.

“Den sidste enke” af Karin Slaughter er nr. 9 i serien om Will Trent, som sammen med retsmedicineren Sara Linton bliver involveret i en uopklaret kidnapning.

Forlagets beskrivelse: “Michelle Spivey er ude og shoppe med sin datter, da hun ud af det blå kidnappes af ukendte gerningsmænd. Hun er sporløst forsvundet. Fire uger senere spiser retsmedicineren Sara Linton en afslappet frokost med sin kæreste efterforskeren, Will Trent. En hidsig sirene afbryder deres døsige stund, og de haster afsted. Situationen eskalerer, og Sara bliver også kidnappet og Will tvinges under jorden. I Appalachebjergene venter nu den grusomme sandhed om Michelles skæbne”

Jeg kan kun anbefale at læse om Sara Linton og Will Trent, for de beskrives så godt at man føler man kender dem og kan sætte sig ind i deres tankegang. Og nye læsere har virkelig noget at glæde sig til og der er mange bøger at gå i gang med, da jeg synes man skal læse alle tre serier for at få det fulde udbytte af persontegningen. Bøgerne kan sagtens læses selvstændigt, men man får mest ud af det ved at starte med Sara Linton, gå videre til Will Trent og så slutte med serien Linton/Trent.

Jeg har virkelig nydt at Slaugthers hovedpersoner møder hinanden og dermed skaber grobund for helt nye eventyr og plots. For det er to meget forskellige personer vi har med at gøre. Will Trent er en god, kompleks mand med en noget trist baggrund og Sara Linton kommer fra en mere priviligeret baggrund. Dermed ikke sagt at Sara ikke har oplevet svære ting i sit liv, for det må man jo sige hun har. Det kan man læse om i Sara Linton serien.

Plottet er godt og medrivende, og ikke mindst hjerteskærende da en mor bliver kidnappet foran sit barn og plottet udvikler sig i en mere trist retning, som jeg ikke vil løfte sløret for her, da det simpelthen er nødt til at blive læst og taget ind med læserens egne øjne og følelser.

Historien i “Den sidste enke” er virkelig veludført og rammer følelsesregisteret for fulde gardiner (hvis man som jeg er til den følsomme side) og det elsker jeg når en forfatter kan – ramme mig lige i hjertekulen og få mig både til at græde og grine. Og det kan Slaughter så sandelig også her. Jeg giver fire store hjerter. Det femte hjerte må vente, da historien er god, men bliver en anelse for vild og urealistisk nogle steder. Men det tager jeg gerne med, for det er en skøn læseoplevelse. Så gå efteråret i møde med en god amerikansk krimiserie på MANGE bind… så er efterårets læsestof helt sikkert hjemme.

Udgivet af HarperCollins

10. Oktober 2019

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?