Forlagets beskrivelse: Den legendariske spion Gabriel Allon har takket ja til en stilling som leder af Israels hemmelige sikkerhedstjeneste. Samme aften som hans forfremmelse lokkes han til at udføre en sidste opgave i felten. Terrornetværket ISIS har sprængt en bombe i Paris, og den franske regering vil have Gabriel til at eliminere manden bag angrebet – inden han slår til igen. De kalder ham Saladin, og han er en både genial og storladen terroristleder, som er umulig at spore på grund af en sofistikeret krypteringssoftware, der beskytter hans kommunikation. Gabriel har intet valg, han må få en agent indenfor. Valget falder på den talentfulde unge læge Natalie Mizrahi, der må spille rollen som ISIS-rekrut. Opgaven bringer hende fra forstæderne i Paris over den græske ø Santorini til hovedstaden Washington, hvor Saladin lægger planer, som vil ændre historien.

Anne Maries anmeldelse

Jeg er stor fan af spændingsromaner, som formår at få mig interesseret i politik og bevæggrundende for de valg verdens magtpersoner tager på vegne af alle os andre. Netop dette formår Daniel Silva. Serien om spionen Gabriel Allon er efterhånden ved at være lang – Den sorte enke er nr. 16 i serien.

Serien er lang, men det fungerer for Gabriel Allon er en mand med mange talenter og to liv der skal forenes. Spændingsfelterne imellem Gabriels privatliv og spionlivet er yderst interessante og giver plottet liv, da politik og terror ofte kan være langhåret at læse om gang på gang.

“Den sorte enke” behandler et emne som desværre er alt for aktuelt, nemlig terrorisme. Europa har i de seneste år mærket terrorens skrækkelige greb ved bombninger af indkøbscentre, metrostationer og dødskørsel med store lastbiler på befærdede gader og stræder med mange ofre til følge.

“Den sorte enke” er velskrevet og Silva formår atter at få læseren helt ind i universet af spioner, lumske aftaler og ondskabens grufulde centrum.

Vi er nu nået til det øjeblik mange har ventet på, nemlig at Allon accepterer sin nye position som leder af den israelske efterretningstjeneste, men forfærdelige terrorangreb sætter en midlertidig stopper for hans forfremmelse, for Allon er den eneste der kan sætte en stopper for terroristen Saladins terror mod menneskeheden.

Silva er som altid et længere bekendtskab værd, så gå trygt i gang. Start gerne fra begyndelsen, men “Den sorte enke” er en god og velskrevet spændingsroman som kan læses uafhængigt af de andre bøger.  Bogen er uhyggelig aktuel og den fortjener fem krimihjerter.

Forlag: HarperCollins

Udgivet: 9. marts 2017

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?