”Den sporløse” af Morten Remar

“Den sporløse” er en politiroman.

Man følger teamet fra Understøttende National Efterforskningsenhed forkortet til UNE, der skal opklare et meget spektakulært drab på krimiforfatteren Malene Zetterblad i et sommerhus på Sjællands Odde.

I virkelighedens politiverden findes der ikke nogen politienhed, der hedder UNE, men i min optik er det helt okay, at Morten Remar har opfundet en sådan. Man får nemlig en fyldestgørende forklaring på årsagen til enhedens oprettelse.

Enheden fungerer som et rejsehold. Det betyder, at politifolkene kan tage rundt om i Danmark og opklare forbrydelser.

Den måde, som enheden arbejder på, virker ganske troværdig.

Der er ikke så meget at sige om handlingen udover, at flere krimiforfattere kommer i farezonen.

Hovedpersonen er politikommissær Martin Rømer. Han er dygtig, men han har sine problemer på det personlige plan. Han er enkemand med to små tvillingepiger. Han er ulykkelig forelsket. Hans mor har psykiske problemer. Hans svigerfar får en hjerneblødning. Hans nabokone vil i lag med ham. Han bryder sig ikke om sine overordnede. Han har problemer med Forsvarets Efterretningstjeneste – hvorfor går ikke op for mig.

Martin Rømer er i det hele taget en mand, der har problemer nok at slås med i hverdagen.

Når Morten Remar udsætter sin hovedperson for alt dette, så er det for at vise mennesket bag politimanden – fint nok med det.

Men jeg synes, alt dette fylder for meget. Jeg mangler noget mere spænding. Ganske vist kommer man med politifolkene rundt om i forskellige miljøer blandt andet i forlagsbranchen og bliver præsenteret for mange forskellige mennesketyper, men generelt synes jeg, handlingen er lidt stillestående.

Bortset fra Martin Rømers problemer med FE, synes jeg ikke, der er uklare punkter med hensyn til selve krimiintrigen.

Tre krimihjerter

Egolibris 2018 – 249 sider

Findals krimiside

 Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?