”Den usynlige mand fra Salem” af Christoffer Carlsson

Peoples’Press 2016 – 334 sider

Forlagets beskrivelse:
SOMMEREN GÅR PÅ HÆLD. Den unge politibetjent Leo Junker er suspenderet fra sit job på grund af en mislykket aktion, der endte med en død politibetjent. Siden har Leo primært slæbt sig igennem dagene på nervepiller, men en nat vækker sirenerne ham ud af døsen. I stuen, tre etager under hans lejlighed, ligger et kvindehjem, og en ung kvinde er blevet myrdet dernede. Inden politiet får Leo Junker gennet af vejen, er han overbevist om to ting: At mordet er udført med professionel præcision, og at det smykke, kvinden knuger i sin hånd, tilhører en anden.
Opklaringen af den unge kvindes død bliver en rejse tilbage til dengang, Leo voksede op i den stockholmske forstad, Salem og mødet med to mennesker, som får en afgørende betydning for Leo. John, der blev hans bedste ven, og Julia, som blev noget mere. Og en jagt på en gerningsmand, der lever i skyggen.

Anmeldelse:
På mange måder er ”Den usynlige mand fra Salem” en anderledes krimi end de sædvanlige. Man kan godt betegne den som en socialrealistisk skildring af bydelen Salem i Stockholm, hvor kriminalitet og vold indgår i hverdagen.
Bogens hovedperson er den suspenderede unge politimand Leo Junker, som selv er vokset op i Salem og i høj grad også er præget heraf. Også han har i sine unge dage færdedes i de kriminelle miljøer.
Suspensionen af Leo Junker – på grund af en mislykket politiaktion – har i den grad præget ham, og han må have nervemedicin for at klare hverdagen.
Imidlertid vågner han op til dåd, da der begås et kvindemord i samme bygning, hvor han selv bor.
Det viser sig, at mordet har forbindelse til Leo Junkers egen tid som teenager i Salem, og gennem flashbacks hører man nu om mange hændelser fra Leos egen fortid.
Leo involverer sig i opklaringen af mordet både som ”privatmanden Leo”, men efterhånden også i samarbejdet med det efterforskningsteam, som er sat på sagen. Dette til trods for, at han jo egentlig er suspenderet fra tjeneste.
Både personbeskrivelserne og miljøskildringerne er glimrende og troværdige.
Temaer som venskab, ungdomskriminalitet og ungdommelig kærlighed er væsentlige temaer.
En lidt anderledes krimi – på den gode måde – ved at politimandens egne oplevelser fra teenagetiden på godt ondt indgår som en integreret del i handlingen.

fire krimihjerter

Se også min egen hjemmeside :HER

Har du læst den? Hvad synes du?