Fra bogens omslag – frit oversat:
En sidste chance. De to efterforskere Benny Griessel og Vaughn Cupido, blev næsten fyret fra elitestyrken Hawks, men blev kun deporteret til det mere frodige Stellenbosch. Deres første sag er efterforskningen af de forsvundne studerende Callie de Bruin. Detver ikke den slags sager, de plejer at arbejde med, men snart tager den en dybt foruroligende drejning til det meget farlige.
En sidste chance. Økonomien det smukke Stellenbosch er blev totalt ødelagt af én person. Jasper Boonstra og hans enorme svindelnummer har fået hele ejendomsmarkedet til at bryde sammen. Det sker lige da ejendomsmægleren Sandra Steenberg har allermest brug for en stor handel. Hun har separat brug for indtægter til at finansiere familien med de små tvilllinger og en mand, der har orlov fra universitetet for at skrive en roman. Så får hun en henvendelse. Den er fra det sexistiske rovdyr og svindler Jasper Boonstra, som ejer en unik ejendom, der stadig er mange millioner værd.
Sandra gambler med stor risiko og en høj indsats, men det bliver en hel del værre.
Benny Griessel holder fast i sin afholdenhed og i det forhold, der har rettet op hans liv, men sandheden om den forsvundne studerende kan nemt føre til endnu flere problemer.
Lidt om Deon Meyer:
Det ærgrer mig helt vildt, at ikke alle Deon Meyers bøger er oversat til dansk!
Jeg har tidligere skrevet et indlæg på bloggen med titlen “Deon Meyer – Cape Town, bøger og filmatiseringer” Læs det her: http://blog.drustrup.dk/#post260
De første bøger, jeg læste af ham, var de sammenhængende “Jægerens hjerte” og “Jægerens bytte”. I den sidste er Benny Griessel en central person. De to bøger fangede mig, fordi de var rigtigt spændende og gav et kig ind i Sydafrika i årene efter Apartheid-styrets fald.
Jeg blev for alvor fanget af Deon Meyer, da Benny Griessel blev hovedperson i sin helt egen serie, hvor de 3 første er oversat til dansk:
Disse bøger i serien er ikke oversat:
Fever
Endelig vil jeg gerne anbefale denne forunderlige dystopiske roman, som er helt anderledes end Deon Meyers øvrige bøger, men som stadig foregår i Sydafrika ikke så langt ude i en fiktiv fortid.
Læs min anmeldelse og om bogen her: blog.drustrup.dk/#post96 og blog.drustrup.dk/#post119
Læs også et spændende interview med Deon Meyer om arbejdet med bogen HER
Min anmeldelse af The Dark Flood
Bogen fortsætter direkte fra tidligere begivenheder i serien, for de er årsagen til, at se to hovedpersoner skal forflyttes væk fra Cape Town og degraderes fra deres jobs i specialstyrken Hawks til det almindelige kriminalpoliti.
De havde nemlig ikke undladt at efterforske og afsløre korruption og andre forbrydelser i politistyrken og i det politiske system. Derfor får de nu mindre farlige sager at arbejde med som en forsvundet studerende. Men selvfølgelig går de imod ordrerne fra de øverste politichefer og ender med at blive blandet ind i nogle meget mere seriøse sager. Og det bliver også farligt.
Så er Deon Meyer på hjemmebane! Med Benny Griessel og makkeren Vaughn Cupido som effektive efterforskere leverer han en rigtigt spændende historie fra fascinerende Sydafrika. Samtidig afdækker han igen flere af de dårlige sider af det nye demokrati, og jeg må sige, at hans kritik er blevet skarpere af den manglende moral i dele af politiet og i det politiske system end tidligere.
Det er en velskrevet og fængslende historie, som fangede min opmærksomhed fra første side. Det skyldes kombinationen af flere elementer: indsigt i de to politifolks privatliv, deres samarbejde med de politifolk de stoler på, indholdet om Sydafrika i dag og hele opklaringsarbejdet. Tilsammen bringer det både Griesell, Cupido og læserne godt rundt i forskellige dele af det sydafrikanske samfund.
Jeg kan på set varmeste anbefale bogen – ja hele serien – som spændende og lærerig læsning. Det er politiromaner på et højt niveau og relevant samfundskritik i krimiregi oveni et aktuelt indblik i et interessant land.
Bull’s Eye – et pletskud med 10 skydeskivepoint på min egen blog – og 5 krimihjerter her:
Deon Meyer
The Dark Flood
Hodder & Stoughton, 2022
407 sider
PER DRUSTRUP LARSEN – DRUSTRUPS BOGBLOG