Det er stille morgen i Visbys gader. Solen skinner, og først i løbet af morgendagen rammer bølgen af sommerturister Gotland. Mange af dem vil strømme til badebyen Ljugarn, i generationer kendt som paradiset på Gotland. Men idyllen spoleres, da en kendt kunstner og far til fire bliver fundet kvalt i et af områdets maleriske sommerhuse. Er det en sexleg, som er gået for vidt, eller er der en koldblodig morder på spil?

Kriminalkommissær Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsen er ansvarlige for sagen. Men at løse mysteriet om sommerhusmordet bliver ikke nemmere, da Knutas’ fortid banker på under den intense efterforskning. Og journalisten Johan Berg. Han er tilbage på Gotland og stikker næsen i sporet. Det bliver ikke uden konsekvenser.

 

Anna-Luisas anmeldelse:

Det andet ansigt er en krimi der i særdeleshed handler om at blive forladt – og hvordan man håndterer den ensomhed, der følger med når man går fra at være en familie eller et par til at være alene.

En kendt kunstner findes dræbt i sit eget sommerhus. Det er ikke et almindeligt drab. Manden er dræbt i sin ægteseng, bundet, pisket til blods og ikke iført andet end et hundehalsbånd med nitter.

Der er ikke mange spor at finde på gerningsstedet, og politiet er på bar bund – er der tale om et brutalt drab, eller kan det være konen der ved et uheld er kommet til at tage livet af sin mand under en brutal sexleg? Eller måske en elskerinde. Politiet finder snart ud af at alle andre end offerets kone vidste at offeret elskede en god flirt, om end han muligvis ikke gjorde alvor af sagen.

Som altid er Mari Jungstedts krimi læst på ganske få timer – ikke bare fordi den er spændende, men fordi Mari Jungstedt formår at skabe et univers der tryllebinder dig.

Når jeg læser en ny krimi i Gotlandsserien er det ikke blot for krimiens skyld – men fordi jeg er vild med Anders Knutas og hele holdet i kulissen. Jeg vil vide mere om hvordan det går efter bruddet med Line, og om forholdet til kollegaen Karin mon holder – og, og, og…

Kort sagt – hvis du kunne li’ de øvrige bøger i serien vil du også elske denne.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?