Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith

Forlagets beskrivelse: Da en skræmt og forvirret kvinde en dag dukker op på detektivbureauet i Denmark Street og påstår, at hun bliver forfulgt og lagt for had på nettet af en ondskabsfuld, anonym person, der kalder sig Anomi, må Robin i første omgang afvise at tage sagen.Det viser sig, at kvinden er medskaber af den verdensberømte kulttegneserie Det blæksorte hjerte, og få dage senere læser Robin den chokerende nyhed om, at kvinden er blevet knivdræbt, og at hendes lig er blevet fundet på den selvsamme kirkegård, hvor Det blæksorte hjerte udspiller sig.Robin og Strike kommer på sagen, og snart må de navigere i et uigennemtrængeligt net af online-identiteter, benhårde økonomiske interesser og ubønhørlige familiefejder. Den indviklede sag strækker deres evner til det yderste og begynder pludselig også at true dem på hidtil ukendte og frygtindgydende måder. Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith er det sjette bind i serien om Strike og Robin.Robert Galbraith er pseudonym for J.K. Rowling.

Anne Maries anmeldelse: Det er ingen hemmelighed at jeg altid har været stor fan af Harry Potter og HPs forfatter, J. K. Rowling. Hun og HP er en del af baggrundstæppet til min tidlige ungdom og voksenlivet. Så det var en stor glæde for mig da hun gik i gang med at skrive bøger for “voksne” og nu har givet os serien om Comoran Strike og Robin Ellacott.

Det blæksorte hjerte behandler vigtige emner som online personaer, anonymitet og mobning på sociale medier. Det var en stor fornøjelse at læse en krimi som tager os ind i spil-verdenen hvor folk ikke altid er hvad eller hvem de giver sig ud for. Det er en verden jeg ikke kender til, og det var derfor spændende at jeg ikke kunne gætte mig til handlingens forløb.d Netop det at jeg bliver overrasket er det jeg elsker mest ved krimier og spændingsromaner – så har forfatteren opnået det han/hun ville – jeg er fanget og vil have mere.

Udover at plottet er yderst velkomponeret, så er persongalleriet spændende og alsidigt. Samtidig har vi vores to hovedpersoner, som kæmper med følelser for hinanden og andre personer i deres liv, og udover at være gode venner og kompagnoner skal de finde ud af hvad de vil med deres liv udenfor bureauet. Og det kommer der mange, sjove, finurlige og eftertænksomme situationer ud af. Jeg har kun ros til overs for bind 6 i serien om Strike & Ellacott, og jeg anbefaler alle at læse serien og det kan kun gå for langsomt. Så skynd dig ned og reserver bøgerne på dit lokale bibliotek eller køb dem hos din lokale bogpusher for så har du reddet mange kølige, mørke efterårsaftener på sofaen.

Seks hjerter fra mig til Ellacott & Strike.

Forlaget Gyldendal
Udgivet: 15/9 2022

Har du læst den? Hvad synes du?