Forlagets beskrivelse: Leigh Collier har knoklet hårdt for at opbygge noget, der ligner et normalt liv. Hun har et godt job som forsvarsadvokat, hendes datter klarer sig godt i skolen, og selv hendes skilsmisse er forløbet forholdsvist civiliseret. Hendes liv er lige akkurat så almindeligt, som hun altid har håbet, det ville blive. Men Leighs helt almindelige liv dækker over en barndom, der langt fra var almindelig. En barndom, der var skæmmet af hemmeligheder, ødelagt af svigt og i sidste ende flået i stykker af en knusende voldshandling. Og så lander en sag på hendes skrivebord. Hun skal forsvare en mand, der er anklaget for voldtægt. Det er den mest højprofilerede sag, hun nogensinde har haft – en sag, der kan ændre hele hendes karriere, hvis hun vinder. Men da hun møder den sigtede, går det op for hende, at det ikke er et tilfælde, at han har valgt hende som sin advokat. Hun kender ham. Og han kender hende. Mere afgørende er dog, at han ved, hvad der skete tyve år tidligere – og hvorfor Leigh har brugt to årtier på at flygte. Hvis hun ikke kan få ham frikendt, står hun til at tabe meget mere end sagen. Den eneste, der kan hjælpe, er hendes lillesøster Callie, som hun ikke længere har nogen kontakt med – og hun er det sidste menneske, Leigh har lyst til at bede om hjælp. Men pludselig har hun ikke andre muligheder.

Anne Maries anmeldelse: Jamen træk mig nu baglæns ind i fuglekassen! For Karin Slaughter har gjort det igen, altså skrevet en fremragende thriller som sidder i dig efter endt læsning.

Vi møder Leigh Collier, som er forsvarsadvokat, mor og ex-kone midt i pandemien – COVID19 er en realitet og Leigh er tvunget til at navigere så godt hun kan mellem arbejdsliv og privatliv, med COVID19 som en aktiv modspiller som hun ikke kan kontrollere. En dag bliver hun kontaktet af et spøgelse fra fortiden. En sag om voldtægter lander på hendes bord og hun skal nu kæmpe med næb og klør for sin klient, for han ved noget om hende han ikke burde vide og han tøver ikke med at vise sin magt. Og samtidig skal hun beskytte sin søster, Callie, som hun ikke ønsker kontakt til, men måske er det sidste udvej… at kontakte Callie… for at få sit liv tilbage.

Den er fænomenalt godt skrevet og Slaughter har virkelig begået en læsværdig bog, som tager fat i de ømme punkter hos mange af os – nemlig børns opvækst. Hvad er et godt børneliv og en god opvækst og hvad sker der hvis et barn oplever svigt og misbrug – hvad gør det ved deres selvværd og syn på omverdenen? Og hvor langt vil dette nu voksne barn gå for at kunne få oprejsning og få et godt liv? Endvidere får Slaughter skrevet en bog hvor COVID19 er en aktiv komponent, dog uden at være for dominerende.

Katten er ude af sækken – jeg er stor fan af Karin Slaughter og denne bog får altså fire store hjerter. Læs den før din nabo.

Funfact fra Bog-Ide: Karin Slaughter har skrevet 20 romaner, som tæller Grant County- og Will Trent-serierne. Karin Slaughter er født i Georgia og bor i Atlanta, USA. Den selvstændige roman Brudstykker filmes i øjeblikket til Netflix med bl.a. Toni Collette i en af hovedrollerne, og Grant County- og Will Trent-serierne udvikles i øjeblikket til selvstændige tv-serier.

fire krimihjerter

Udkom 5/10-2021

Forlag: HarperCollins

 

Har du læst den? Hvad synes du?