Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom

ANNA-LUISAS ANMELDELSE:

FORLAGETS BESKRIVELSE

Dobbeltspil i Odessa er en politisk thriller og fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

I København kæmper Maiken Tarp for at komme sig over sin kærestes død, imens hun forsøger at være en god mor for deres étårige søn. Fra Kiev får hun besked om, at den danske politimand Tomas Tygesen har modtaget en dødstrussel. Mistanken rettes mod en magtfuld ukrainsk oligark og politiker.

Maiken graver i sagen og opdager, at Tomas i al hemmelighed har lokket oligarkens tidligere elskerinde til Ukraine for at skaffe oplysninger om den mistænkte. Maiken Tarp forfølger parret til sortehavsbyen Odessa og langsomt går det op for hende, at ingen af de involverede spiller med åbne kort. Men også Maiken Tarp har sin egen dagsorden.

 

Dobbeltspil i Odessa er måske nok den første bog jeg har læst af Mogens Blom, men det er med garanti ikke den sidste.

Denne politiske thriller indeholder alt fra hemmelige agenter, russiske mafiametoder, politisk spil, korruption på højt plan og masser af aktion.

Jeg var kort sagt vild med den.

Jeg har en forkærlighed for bøger, hvor der ligger et stort journalistisk arbejde bag, og hvor jeg på flere plan lærer noget undervejs. Som i denne thriller der både berører spændingerne i Mellemøsten, krigen Ukraine-Rusland og det hemmelige net af agenter og medarbejdere i diverse ministerier der arbejder for de forskellige regeringer med fælles eller individuelle mål.

Vi følger i bogen efterretningsagenten Maiken Tarp, der arbejder i Udenrigsministeriet og sendes på en opgave i Ukraine, hvor en dansk udsendt har modtaget et trusselbrev. Den danske udsendte er Maikens tidligere makker fra dagene på stationen, hvor hun var helt ny betjent.

Sagen viser sig at trække tråde til andre farer end den ukrainske mafia og Maikens liv er pludselig i fare.

En hæsblæsende thriller med spænding hele vejen igennem.
Jeg håber jeg får lov at se den på det store lærred en dag for det vil den også egne sig fortræffeligt til!

Fem krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?