Døden er kun et øjeblik af Lisa Holmfjord

Forlaget skriver: Esther er flygtet fra sin voldelige mand, den respekterede læge Andreas, og er gået i skjul på et krisecenter. Hun drikker, har psykiske problemer og kommer dårligt ud af det med de andre kvinder. Og så frygter hun den dag, Andreas modtager skilsmissepapirerne, for hun ved, at han aldrig vil give slip på hende.David er blevet fyret fra politiet og har slået sig ned som privatdetektiv. En kvinde fra den nordsjællandske overklasse opsøger ham med en opgave. Han undslår sig, indtil det går op for ham, at målet er en, han kender, én han har svigtet. Han begynder sin efterforskning, der leder ham omkring en kostskole og en gammel forgiftningssag. Imens finder kvinderne på krisecenteret ud af, at Esther er forsvundet.DØDEN ER KUN ET ØJEBLIK er en psykologisk thriller om løgne, intriger og mænds vold mod kvinder.Den er også Lisa Holmfjords debut som forfatter. Hun er uddannet socialrådgiver, er direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og har beskæftiget sig indgående med ligestilling, menneskerettigheder og vold begået mod kvinder.

Døden er kun et øjeblik, er skrevet af debutanten Lisa Holmfjord, som ud over at være forfattere også er direktør for Dansk kvindesamfunds krisecentre og derfor er emnet i bogen nemlig vold mod kvinder sikkert ikke helt tilfældigt valgt og jeg synes, bogen gør det rigtig godt, den formår, at fortælle om de ting kvinder går igennem, når de bliver udsat for vold og det bliver forklaret på en måde, så alle kan forstå det men aldrig på en måde, så det bliver belærende eller en løftet pegefinder af nogen. Esthers tanker er godt fortalt og det gør, at man kommer ind i hovedet på hende og forstår hendes bevæg mønster og man håber faktisk, at det lykkes for hende. Hun er en af de karakterer, som lykkes bedst i bogen synes jeg. En af de andre karakterer David som er privatdetektiv, synes jeg godt til tider kan blive lidt for karikeret, (at) han er gammel politimand og ex alkoholiker med mange lig i lasten og det syndes jeg, at man har hørt lidt for mange gange og det er med til, at han virker lidt kedelig og tam for mig.

Ellers er bogen skrevet i et let forstålig sprog, der gør, at man flyver gennem bogen og samtidig får ny viden. Bogen er ikke på den måde en krimi men mere en psykologisk thriller og der synes jeg, den til fulde lever op til det, en thriller skal indeholde. Jeg vil helt klart anbefale denne bog for ikke nok med, at det er en god fortælling, så smider den også ny viden på en som læser. Jeg tror, at når Lisa Holmfjord har fået finpusset sin skrivestil, så vil der komme nogle fantastiske bøger fra hende, så bare klø på venter spændt på den næste.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?