“Døden venter” af Linda Castillo.

Forlagets beskrivelse:

Alle i Painters Mill ved, at det spøger ved den forladte Hochstetler-gård. Spøgelseshistorierne kender alle, men ingen ved, hvad der egentlig skete den forfærdelige nat for 35 år siden, hvor en amish-far og hans fire børn omkom – og hans unge kone forsvandt sporløst.

Da politichef Kate Burkholder bliver tilkaldt til et dødsfald, der umiddelbart ser ud som et selvmord – en mand findes hængt fra loftet i sin lade – peger beviserne hurtigt på, at der snarere er tale om et mord. Kate begynder at følge et svagt spor, som trækker hende i retning af den tragiske hændelse for 35 år siden.

På privatfronten er Kate flyttet sammen med politiefterforsker John Tomasetti, og for første gang i lang tid er hun lykkelig. Deres nufundne lykke slås i stykker, da en af de mænd, der var ansvarlig for mordet på Tomasettis familie fire år tidligere, frifindes.

Da endnu en mand findes død, opdager Kate en forbindelse, som sender efterforskningen i en retning ingen havde kunnet forudse, og som afslører en skræmmende sandhed, der strækker sig langt tilbage i tiden, og som rammer dybt ind i kernen af Painters Mill.

Min anmeldelse:

Alle gode gange seks. Linda Castillo skriver den ene gode amish krimi efter den anden.

Nu kender jeg efterhånden hendes hovedperson Kate Burkholder ret godt, så hun er som en god gammel ven, der er interessant og spændende at følge. Især hendes forhold til Tomasetti, der er ret problemfyldt, er noget af det, der fylder for læseren ud over krimihistorien. Katie er selv født ind i en amish familie, men forskellige hændelser gjorde, at hun forlod dem som ung pige.Det at hun selv har været  amish, er til stor hjælp, hver gang, der skal efterforskes i mordsager i Amish Samfundet, der ellers er lukket land for alle udenfor.

Denne gang spøger en gammel uopklaret mordsag, hvor en amish far + fire børn døde, moderen forsvandt og kun den ældste søn overlevede.

Denne mordsag på familien Hochstetler  kommer frem i lyset igen efter år, da forskellige personer bliver myrdet på meget forskellig vis, men det de har tilfælles, at alle er død på en voldsom måde , og på dem er der en lille amish dukke med den afdøde families efternavnet  skrevet på. Inden de er dræbt, har de alle modtaget trusselsbreve

Bogen er skrevet, så man selvfølgelig følger Kate og hendes dedikerede medarbejdere i  deres opklaringsarbejde, men man følger også de enkelte ofre lige op til deres død. Alle er klar over, at nu er hævnens time kommet, og der er en undertone af noget forfærdeligt, som disse ofre var en del af, da de var unge. Først til sidst får man den ret gruopvækkende sandhed.

Castillo har her skabt en krimi verden, man som læser, glæder sig til at tage fat på, hver gang der udkommer en ny bog i serien.

Indsigten i Amish-kulturen fylder lige tilpas, så den er interessant, og når den så er godt krydret med en uhyggelig, grum mordhistorie, bliver det ikke meget bedre.

Hvis man endnu ikke har læst Castillo, bør man starte med den første bog i serien. Der er for meget, man går glip af, hvis man hopper ind og starter her i den 6. i serien.

De fem krimihjerter er helt berettiget til Castillo, der endnu engang leverer varen.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?