“Dødens engel” af Peter James

Forlagets beskrivelse:

Med Dødens engel er den populære britiske krimiforfatter Peter James tilbage med tolvte bind i den prisbelønnede serie om kriminalkommissær Roy Grace og hans kollegaer i Brighton på den engelske sydkyst.

Som barn drømte Jodie Bentley om to ting: at blive smuk og at blive rig. Med en hjælpende hånd fra plastikkirurgien har hun opnået det første, og hun arbejder nu hårdt på det andet. Hendes filosofi er enkel: Man kan enten tjene penge eller gifte sig til dem. Det er nemt nok at blive gift – den sande udfordring er at slippe af med manden igen bagefter. Men øvelse gør mester.

Kriminalkommissær Roy Grace har nok at kæmpe med. På arbejdet presses han oppefra, hans seneste sag giver ham stadig søvnløse nætter, der er nyt i sagen om hans forsvundne kone, Sandy, og så er en gammel fjende vendt tilbage. Men det allerværste er, at han mistænker en dødsengel for at være på spil i Brighton. Det er en kvinde med et giftigt sind – og giftige evner. Og inden længe indser Grace, at han måske har undervurderet, hvor farlig hun rent faktisk er.

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Peter James har efter 12 danske bøger om Roy Grace et solidt, godt og vanedannende greb om os læsere. Det gør, at man altid ser frem til at høre nyt om Graces efterforskningsarbejde, men også om hans privatliv.

Jeg har i mange år ventet på at få mysteriet om Graces forsvundne kone Sandy opklaret. Gennem de sidste mange bøger har man hver gang fået en lille brik af mysteriet, men aldrig nok til, at man kunne regne ud, hvad der var sket. I  “Dødens engel” får man endelig svaret, men selvfølgelig er der lige puttet en lille cliffhanger ind, så den sag er slet ikke afsluttet.

Her møder vi også den udspekulerede og kyniske Jodie, der har opfundet sin helt egen opskrift på, hvordan hun kan opnå rigdom. Helt uden skrupler eller med en flig af dårlig samvittighed gifter hun sig med ældre og ensomme mænd, der ser ud til at have mange penge. Derefter dræber hun dem, så det ser ud, som ulykker. Hun har en ubeskrivelig evne til at retfærdiggøre alle sine handlinger, men samtidig er man ikke i tvivl om, at hun er psykopat til fingerspidserne.

Desværre har Jodie ikke været for heldig med sine valg af mænd, så hun bliver nødt til at prøve til af ret mange omgange. Det gør, at hun påkalder sig både Graces og den russiske mafias opmærksomhed. Så det er et spørgsmål om liv eller død for Jodie. Alt afhængigt af, hvem der fanger hende først.

Den måde Peter James har bygget plottet op på, hvor vi hele tiden ved, hvem morderen er, gør den ikke mindre læseværdig.

Jeg sad hovedrystende, undrende og til tider med et smil på læben over, hvor let og ubesværet Jodie vikler de håbefulde (naive) mænd ind i sit net. Samtidig havde jeg lidt ondt af de håbefulde mænd, der bildte sig selv ind, at de var noget helt specielt. Så unikke at en ung og smuk kvinde ville have dem og bestemt ikke gik efter deres penge.

Peter James har igen gjort det, han er bedst til. Nemlig at sørge for topunderholdning til en Roy Grace fan.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?