Michael Larsen er tilbage efter “Mordet på øen” hvor han virkelig får sat gang i de små grå og giver et ø-samfund noget af en opvågning.

Forlagets beskrivelse: Et brutalt mord på en helt ung pige sender Drabsafdelingens Jan Folmer til Ærø. En række bemærkelsesværdige kendetegn synes på mystisk vis at knytte mordet til en aldrig fuldt belyst sag om mordet på en ung modeblogger fra København. Jan Folmer gør et særdeles makabert fund og må indse, han står over for en langt større forbrydelse end frygtet. Og en farligere og meget mere udspekuleret modstander, end han havde troet.  Journalisten Charlotte Monson sidder inde med viden, der er afgørende for Jan Folmers sag. Hun har tydet en kode – en kode, der handler om mere end mord. Langt mere. Men hun er på flugt fra fjender, der ikke skyr nogen midler for at slå hende ihjel. Og uret tikker. For både hende og Jan Folmer. På en måde, som ingen af dem har forudset.
Dødens Kode er et gensyn med personer og univers fra Michael Larsens anmelderroste krimi-comeback “Mordet på Øen”.

Vi følger igen Jan Folmer fra drabsafdelingen, som må tilbage til Ærø, da mordet på en ung pige vækker en urovækkende mistanke hos Folmer. Samtidig er journalisten Charlotte Monson på flugt fra fortiden, men også nutiden volder hende problemer, for hun sidder inde med en viden som kan hjælpe Folmer i opklaringsarbejdet på Ærø.

Jeg var meget begejstret for “Mordet på øen”, da Michael Larsen bor på Ærø, hvor også jeg er vokset op og lige flyttet tilbage til. Så genkendeligheden og glæden ved at læse om steder jeg har en relation til er fantastisk. Samtidig var plottet rigtig godt og jeg skulle virkelig bruge de små grå for at følge med og det kunne jeg vældig godt lide. Og toeren er ingen undtagelse i forhold til det sirlige plot, forfatteren har lagt for dagen. Man er virkelig på arbejde i forhold til at holde styr på personer, steder og de forskellige retninger historien tager.

Så min begejstring er stor, dog med det samme forbehold – man skal virkelig være klar til en krimi, som er kompliceret og kræver noget af læseren. Men er man til, så er “Mordet på øen” og “Dødens kode” lige sagen. Michael skriver godt og man får et godt indtryk af hans persongalleri, omend der er mange at holde styr på.

Jeg giver 4 hjerter og ser frem til Michael Larsens næste udgivelse. fire krimihjerter

Forlag: Turbine

Anmeldt af: Anne Marie

Har du læst den? Hvad synes du?