“Dødsmærket”af Peter James

Forlagets beskrivelse:

Det sidste Jamie nogensinde hører til sin kæreste, Logan, er et panisk opkald fra parkeringskælderen under den etageejendom, de bor i i Brighton. Jamie tilkalder straks politiet, som ankommer inden for få minutter. Men politiet finder ikke andet end Logans bil og mobiltelefon – Logan er forsvundet ud i den blå luft.

Samme eftermiddag finder et hold bygningsarbejdere et 30 år gammelt lig af en ung kvinde. I første omgang ser kriminalkommissær Roy Grace og hans hold ingen sammenhæng mellem de to begivenheder. Men da endnu en ung kvinde forsvinder – og endnu et lig fra fortiden dukker op – får Roy Grace mistanke om, at der kan være en forbindelse mellem fortidens og nutidens forbrydelser. Står Roy i “Dødsmærket” overfor Brightons første seriemorder i nyere tid?

 

Betina Nielsens anmeldelse:

Dette her er 11. bog om kriminalkommissær Roy Grace og hans team. Jeg har læst hver og en, da Peter James for mig står som en stabil krimiforfatter. Hans bøger om Grace svigter aldrig, da han formår at skrive bøger med høj spænding, tempo og vedkommende karakterer, der hurtigt går i blodet på en. Roy Grace er interessant at følge, både på den måde han opklarer forbrydelser på, men også hans privatliv, der bestemt ikke har været problemfrit. Hans kone forsvandt sporløst for 10 år siden, og Grace er nu ved at slå sig til tåls med, at han måske ikke finder sandheden om hendes forsvinden. Han er nygift og nybagt far, og egentlig godt på vej i sit nye liv, men selvfølgelig smider Peter James lige en lille tråd ind, så vi ved, at historien om Graces forsvundne kone langt fra er slut.

I “Dødsmærket” kommer Grace og hans team ved en tilfældighed på sporet af en grum seriemorder, der i mange år har opereret uden at komme i politiets søgelys. Morderens motiv skal findes helt tilbage i hans ungdom, og hans dagsorden er så uhyggelig og forskruet, at der skal en helt speciel tankegang til, for at kunne hamle op med ham. Heldigvis er Roy Grace i besiddelse af netop en sådan evne til at tænke langt ud af boksen, så han er en værdig modstander for morderen.

Peter James bøger kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men alligevel vil jeg anbefale, at man starter fra bog 1 af. Så får man nemlig alle de små brikker med, som vedrører Graces kones forsvinden. Dem kan man så samle, efterhånden som man glider gennem bunken af bøger. Hvis du ikke har læst Peter James bøger om Roy Grace, er de et rigtigt godt bud på en sommerlæsning.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?