“Drevet til mord” af Rachel Abbott

Fotografen Mark har været en skygge af sig selv siden sin hustrus pludselige død, men han vender tilbage til livet, da han forelsker sig i Evie. Inden længe flytter Evie ind i Marks vidunderlige hus ved havet, men snart kommer hun ud for en række uheld i hjemmet. Er det Mark, der står bag? Og hvordan døde Marks første kone egentlig? En aften bliver politikommissær Stephanie King kaldt ud til Mark og Evies hjem. Her finder hun to tilsyneladende døde menneskekroppe ingen seng…fuld af blod. Politiet sætter omgående alt ind på at få opklaret, hvad der er sket, men sandheden er langt vanskeligere at finde frem til end først antaget….
(Fra bogens bagside)

 

Min anmeldelse:
Jeg har ikke læst andet af forfatteren, men jeg skal helt sikkert følge med i den trilogi, som “Drevet til mord” er første del af, og hvor kriminalkommissær Stephanie King igen er sen centrale opdager – og igen sikkert sammen med kollegaen Gus Brodie, som hun har et uforløst og problematisk forhold til. Der er nemlig tale om en ganske effektiv, klassisk krimi med flere overraskelser og skift undervejs.

Med skiftende fortællere i kapitlerne – Marks nye kone Evie, Marks søster Cleo og politikommissær Stephanie – får vi som læsere en spændende historie, hvor kærlighed, jalousi, fortid, samliv, hævn og efterforskning sammen spiller vægtige roller. Såvel synsvinkler som sympatier og forståelse for personerne skifter under læsningen, og selv om jeg var klar over, at løsningen bestemt ikke var, som den så ud til at være inden første skift, var jeg alligevel underholdt.

Jeg har læst utallige krimier og har også set en hel del krimifilm, så selv om sagens opklaring skifter flere gange gennem bogen, så er der så mange kendte elementer og greb, at jeg må kalde det en klassisk opbygning. Nogle gange bliver de klassiske greb til klicheer, men pyt med det denne gang. De virker. Jeg vil interesseret holde øje med, hvordan serien udvikler sig. At læse bogen kan sammenlignes med at se en film – hvor det først er i den sidste scene, at alle brikker falder på plads.

Jeg giver bogen 7 point på min egen blogs krimispændingsskydeskive og 3 krimihjerter her – og gemmer yderligere point/hjerter til fortsættelsen, hvis….

Tre krimihjerter

Rachel Abbott
Drevet til mord
Gads Forlag, 2019
365 sider

 

Per Drustrup Larsen   –   Drustrups Bogblog

 

Har du læst den? Hvad synes du?