“Du går ikke alene” af Mari Jungstedt

Forlagets beskrivelse: En varm sensommermorgen i september forsvinder toårige Vilma Eliasson fra en skønhedssalon i Visby. Hun var med sin mor på arbejde og ellers under opsyn. Ingen af de forbipasserende i den lille brostensbelagte gade langs Visbys ringmur har set skyggen af barnet.To uger senere finder politiet liget af en kvinde skjult i sivene i sumpområdet ved Lojsta søerne. Et smukt, afsidesliggende naturområde med dybe søer. Karin Jacobsson leder efterforskningen. Hun får hjælp af Anders Knutas, men kun delvist. Knutas er sygemeldt og arbejder på halv tid. De to kæmper både med kærligheden og mod tiden for at finde Andrea og drabsmanden. Et eller andet sted i det stadigt tiltagende efterårsmørke, gemmer morderen sig. Og en, der stjæler børn. Er det den samme? Du går ikke alene er Mari Jungstedts elvte kriminalroman i serien om Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson fra Visby Politi. 

 

Anmeldelse skrevet af Anne Marie

Jeg har glædet mig til at læse videre om Anders Knutas og Karin Jacobsson fra Visby Politi. De er blevet en del af mit liv og jeg har savnet at følge dem. Glæden var derfor stor da jeg modtog “Du går ikke alene” som er 11. bog om Visby, Gotland og de mange problemer der opstår dette skønne sted. 

Knutas er sygemeldt og arbejder meget lidt, og Karin står med ansvaret for efterforskningen af Andreas forsvinden. Samtidig med efterforskningen er Karin smaskforelsket i Anders og de er ved at udforske deres nye følelser for hinanden, og det er svært at holde fokus. Anders kæmper stadig med følelserne fra skilsmissen og han er lidt skræmt ved at skulle lære Karin at kende på en ny måde. Det er nyt, spændende og skræmmende på samme tid.

I denne bog er forholdet mellem Karin og Anders det mest interessante at følge, da krimi-plottet for mig ikke rigtig fænger. Det er selvfølgelig interessant at finde ud af hvorfor Andrea forsvinder og mordet på kvinden skal også opklares, men da vi har fulgt Anders og Karin i så lang tid (11 bøger indtil nu) så er det dem jeg nu fokuserer på. Vi snydes selvfølgelig heller ikke for en ekstra dimension, da fortiden indhenter Anders og mærkelige hændelser indtræffer. Er han ved at miste forstanden eller er der nogen der vil ham ondt? Netop denne udvikling hilser jeg velkommen – jeg har savnet noget kant i forhold til Anders og Karin, for jeg hepper på dem – de har mit hjerte i deres hænder. Så jeg vil varmt anbefale at læse Maris bøger om Visbys politi, for de har SÅ meget at byde på. Så gå på biblioteket og bestil serien, så kan du hilse den danske sommer velkommen i godt selskab.

fire krimihjerter

 

Anmeldelse skrevet af Anna-Luisa

Mari Jungstedt leverer igen en fabelagtig fortælling med Anders Knutas og Karin i hovedrollerne. Anders er blevet alene efter 20 års ægteskab og han og Karin har nu (endelig) fundet sammen.

Knutas er sygemeldt efter en episode på Gran Canaria, hvor en biljagt han deltig i var skyld i en kvinde og hendes to børns død. En række hændelser får Knutas til at tro at tankerne spiller ham et pus, men det viser sig at skygger fra fortiden stadig befinder sig i hans nærhed.

Alt imens Knutas kæmper for at komme over de traumatiske oplevelser på Gran Canaria, forvinder en lille pige fra Visbys centrum ved højlys dag. Få dage efter forsvinder endnu en pige og Karin og kollegerne har mere med travlt med at opklare hvad der ligger bag.

En god og meget letlæst bog.

fire krimihjerter

 

Anmeldelse skrevet af Betina

Hold da op, hvor jeg gabte mig gennem denne bog. Sjældent har jeg læst noget, der var så kendeligt og intetsigende. Plottet er tyndt og så gennemsigtigt, at man ikke er spor i tvivl om, hvordan det hele er skruet sammen. Der er absolut intet der overrasker.

Jeg har læst alle Jungstedts foregående bøger om Anders og Karin, og i denne her er det næsten deres forhold, der er det mest interessante-selv om det også er ret banalt.

Måske er det mig, der efterhånden har fået nok af Jungstedts univers, men jeg sidder med en dårlig fla-fynsk for flad 😉 fornemmelse af, at have spildt tid på denne bog. Godt den ikke var særlig lang…….

To krimihjerter

Anmeldelse skrevet af Lone

Du går ikke alene er nummer 11 i serien om Kriminalkommisær Anders Knutas og vicekriminalkommisær Karin Jacobsson. De seneste i serien har jeg synes var ok at læse, men også lidt tynde i det.

Denne er forholdsvis kort, men til gengæld flyver du igennem krimien, og jeg synes bestemt at den holder et pænt niveau.

Johan og Emma flyttede til Stockholm i “Den sidste akt”, og faktisk er jeg godt tilfreds med ikke at skulle læse om deres forhold i denne bog.

Normalt er Anders Knutas den centrale person i Mari Jungstedts krimier, men denne gang er det Karin. Anders er deltids sygemeldt efter oplevelserne i den forrige krimi. Efter den traumatiske oplevelse, får Anders Knutas en svær depression. Den kæmper han for at komme ud af.

Historien handler om at en lille pige bliver kidnappet. Men hvem har taget pigen? Efter et par dage bliver pigen efterladt samme sted som hun blev kidnappet. Politiet arbejdet på at finde ud af hvem der kidnappede den lille pige Vilma, men er helt på bar bund. Kun et par dage efter at Vilma er kommet tilbage tager en anden familie på marked, det er en familie med en del hemmeligheder. På dette marked forsvinder datteren Heidi på 3 år. Er der en forbindelse mellem de to kidnapninger?

Krimien handler grundlæggende om svigt, kærlighed og kontrol.

Jeg synes det er en rigtig god hyggekrimi. Den er spændende, men også grum i al sin enkelhed.

Mari Jungstedt skriver let og flydende. Så lige pludselig er du færdig med bogen. Jeg sad glad tilbage med en dejlig læseoplevelse.

Team Krimifan Lone og http://www.krimihjerte.dk

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?