Bogen er anmeldt både af Anne-Luisa Alonso og Jan Findal

Dukkehuset er den nye, forviklede og frygtindgydende thriller i serien om kommisær Helen Grace fra Matthew Arlidge.

En ung kvinde vågner op i en kold, mørk kælder uden nogen anelse om, hvordan hun kom derned, eller hvem hendes kidnapper er. Således begynder hendes værste mareridt.

I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde opdaget, hvor hun er begravet på en afsidesliggende strand. Men den døde pige blev aldrig meldt savnet – hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.

For kommissær Helen Grace er det et skræmmende bevis på, at hun leder efter et monster, som ikke kun er forskruet, men som også er intelligent og opfindsom – et rovdyr, som har slået ihjel før. 

Og mens Helen kæmper med at forstå morderens motiv, begynder hun at indse, at hun er i et desperat kapløb mod tiden.

 

Anna-Luisas anmeldelse:

Allerede med titlen “Dukkehuset” var jeg fanget – og originaltitlen er faktisk endnu bedre “The Doll’s House”. Jeg synes det vækker spænding, for der ligger meget i navnet – og det lukker op for lidt af al den forskruede ondskab der kommer frem i historien om Helen Graces jagt på en virkelig sindsforstyrret morder og kidnapper.

I Dukkehuset, som er 3. selvstændige bind i thrillerserien om Helen Grace, vågner en ung pige op. Hun har voldsomme tømmermænd, og orker næsten ikke at åbne øjnene. Hun har ondt. Er træt. Byturen har været slem. Pludselig mærker hun at sengetøjet dufter anderledes. Lavendel. Hun bruger altid selv skyllemidlet med citrus. Ligesom hendes mor. Gik det virkeligt så galt igår – Ruby kan slet ikke huske, at hun gik med nogen hjem. Med et er hun lysvågen. Hun slår øjnene op, og ser at hun befinder sig i et mørkt kælderrum uden vinduer.

Hvad Ruby endnu ikke ved, er, at selvom hun lige er vågnet, er hendes værste mareridt netop begyndt.

Alt imens Ruby holdes fanget er en anden familie ude at nyde naturen, under en gåtur langs stranden finder nogle drenge et kvindelig i sandet. Politikommissær Helen Grace sætter jagten ind på at finde en morder.

Morderen har gjort sin research godt, og opholdet i det kolde våde sand gør det meget svært at bestemme hvor længe kvinden har ligget begravet, men politien er heldige, for det viser sig at den unge kvinde har haft en hjertefejl, der har medført at hun har fået indopereret en pacemaker. Med serienummer. Nu er det blot at slå nummeret op, for at identificere kvinden.

Helen Grace overrasker en meget forvirret far til den unge Pippa – for faren har jævnligt læst hendes tweets og har sms’et med hende gennem de sidste år, hvor de ellers ikke har haft kontakt til hinanden grundet forholdet mellem Pippa og farens nye kone.

En anden kvinde meldes savnet af en fortvivlet mor – Ruby skulle være flyttet hjem efter års stridigheder med sin adoptivfamilie, og nu er hun forsvundet sporløst.

Mens Helen kæmper en indædt kamp mod tiden i opklaringen forsøger hendes chef af få hende ned med nakken – de to har hele tiden haft deres kampe og modvilje mod hinanden, og Ceri modarbejder i høj grad Helens arbejde.

Dukkehuset er et absolut must. Hvis du kunne li’ Okker Gokker og Bro Bro Brille vil du elsker Dukkehuset.

Fem krimihjerterAnnaluisasverden

”Dukkehuset” af Matthew Arlidge

Forlagets beskrivelse

En ung kvinde vågner op i en kold, mørk kælder uden nogen anelse om, hvordan hun kom derned, eller hvem hendes kidnapper er. Således begynder hendes værste mareridt.

I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde opdaget, hvor hun er blevet begravet på en afsidesliggende strand. Men den døde pige blev aldrig meldt savnet – hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.

For kommissær Helen Grace er det et skræmmende bevis på, at hun leder efter et monster, som ikke kun er forskruet, men som også er intelligent og opfindsom – et rovdyr, som har slået ihjel før.

Og mens Helen kæmper med at forstå morderens motiv, begynder hun at indse, at hun er i et desperat kapløb mod tiden.

JAN FINDALS ANMELDELSE

”Dukkehuset” er en fremragende krimi. Spænding fra først til sidst. De meget korte kapitler gør, at man under læsningen hele tiden føler, at man lige skal havde det næste med. Så der er virkelig tale om en pageturner.

Det er en bog, der formår at kombinere den snigende uhygge, spænding og mere actionprægede elementer på en god og realistisk måde.

Bogen tilhører den absolut barske kategori. Det, som den bortførte unge pige, Ruby, må gennemgå i den mørke og kolde kælder, hvor hendes bortfører holder hende fanget, er ikke behagelig læsning, men som handlingen skrider frem, finder man ud af, hvorfor kidnapperen gør, som han gør.

Man ”kommer virkelig godt ind i hovedet” på personerne, så de står helt klare for en. Hvis man har læst Matthew Arlidge’s foregående bøger med efterforsker Helen Grace som hovedperson, føler man virkelig, at man kender hende.

Spændende er det også at læse om de uoverensstemmelser, der hersker på politihovedkvarteret i Southampton, hvorfra efterforskningen foregår. Her skildres også på fin vis, at politifolk er mennesker, der er forskellige både af skind og sind.

Også de forskellige miljøer er godt beskrevet.

Jeg ser meget frem til den næste bog fra Matthew Arlidge’s hånd.Fem krimihjerter

Jentas 2018 –351 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

 

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?