”En djævel i den lyse nat – Hvem myrdede Stine Geisler” af Søren Baastrup

Fra bogens bagside:

En kok gør et uhyggeligt fund. I kælderen under et københavnsk spisested ligger liget af en 18-årig pige. Bundet, pint og kvalt ihjel.

Hun er blevet dræbt natten til den 4. juni 1990. Midt under pinsekarnevallet. Lige om hjørnet fra opgangen, hvor hun bor med sin mor, far og bror. I hjertet af Pisserenden, Københavns bohemekvarter, der tiltrækker hovedstadens kunstnere, journalister og intellektuelle. Den myrdede pige kendte flere af dem fra sin stamcafe’, Sabines Cafeteria. Hun kendte dem også bedre, end hendes familie og vennerne fra gymnasiet vidste.

Som nyansat i drabsafdelingen på Politigården står vicekriminalkommissær Ove Dahl med sin karrieres hidtil sværeste sag.

På gerningsstedet peger sporene både på had, hævn og begær som mulige motiver, og i en hemmelig dagbog dukker ukendte sider af den dræbte piges liv op.

Journalist Søren Baastrup rekonstruerer i denne bog en af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie. Et drab, der blev et sår i sjælen i Indre By. Et drab, der føjede sig til en bølge af uopklarede kvindedrab i tiden omkring 1990 og trækker tråde helt op til vor tid. Forfatteren møder venner, familie, efterforskere og mistænkte, alt sammen for komme nærmere et svar på spørgsmålet: Hvem myrdede Stine Geisler?

Anmeldelse:

Søren Baastrup formår at give et fremragende indblik i efterforskningen af drabet på Stine Geisler.

I og med at bogen er skrevet som en rekonstruktion føler man, at man virkelig kommer ind i adskillige af de omtalte personers personlighed. Det gælder for både familie, venner, politifolk og mistænkte.

Man mærker den fortvivlelse, som især familie og venner føler ved det meningsløse drab, og også politifolkenes frustrationer mens de forsøger at trænge til bunds i sagen.

Forfatteren giver ligeledes et virkelig godt indblik i det miljø, hvor drabet fandt sted.

Spændende er det at følge drabsefterforskningen, der kommer vidt omkring.

Der var mange teorier om drabet. Det blev både dengang og efterfølgende sat i forbindelse med flere kvindedrab i tidsrummet 1989-1991, hvoraf nogle blev opklaret og andre ikke.

Søren Baastrup beskriver også, hvordan kriminalteknikerne arbejdede med spor i 1990, og fortæller om de kæmpestore forbedringer der er sket på området frem til i dag. Ikke mindst hvad angår DNA-spor.

Også en af Danmarkshistoriens mest berygtede drabsmænd, Amagermanden har politiet set som Stine Geislers mulige drabsmand, men man har dog ikke kunnet bevise det. Fhv. drabschef Ove Dahl vil bestemt ikke afvise, at det et netop er ham, der er Stine Geislers drabsmand.

Selv om drabet ikke blev opklaret, er det bestemt ikke glemt, hverken hos politifolk eller i befolkningen og ej heller i pressen, som ind imellem stadig bringer det og 90’ernes flere uopklarede drab på bane.

Hvis man er til true-crime bøger, kan denne bog i høj grad anbefales.

fire krimihjerter

People’sPress 2019 – 266 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?