”En helt normal familie” af Mattias Edvardsson

Svenske Mattias Edvardsson har med ”En helt normal familie” skrevet en anderledes thrillere, idet den tager sit udgangspunkt i en retssag.

En forretningsmand i 30’erne er fundet knivdræbt. 19-årige Stella mistænkes for drabet. Hun arresteres og sættes i varetægtsarrest.

Man følger nu retssagen mod hende på den måde, at bogen er delt op i tre dele med hver sin jeg-fortæller.

I første del er fortælleren Stellas far, præsten Adam. I anden del er det Stella selv, der er fortæller, og i tredje del er det Stellas mor, forsvarsadvokaten Ulrika, der er fortælleren. Her skal det lige bemærkes, at det ikke er Ulrika, der er forsvarsadvokat for Stella.

På hver sin måde beskriver de tre fortællere det familieliv, de alle har været en del af. På meget fin vis kommer man ind bag personerne og hører om familiens sandheder, løgne, selvbedrag og alt det andet, der har været medvirkende årsag til, at Stella nu sidder anklaget for drab.

Bogen belyser særdeles godt, hvordan forældrene Adam og Ulrika ikke ved ret meget om, hvad deres teenagedatter, Stella fortager sig, når hun er uden for hjemmets fire vægge. De er imidlertid ikke i tvivl om, at de vil hjælpe datteren, så hun ikke dømmes for drab. Som læser spekulerer man undervejs uvægerligt over, hvor langt de vil gå for redde deres barn for fængsel, uanset om hun er skyldig eller ej.

Mattias Edvardsson mestrer virkelig at skildre, hvad der foregår inde i hovederne på Stella, Adam og Ulrika. Ligeledes er beskrivelserne af bogens bipersoner gode og overbevisende.

Bogen er en fantastisk spændende psykologisk thriller, og jeg var særdeles spændt på, hvordan retssagen ville ende.

Næste gang Mattias Edvardsson udkommer med en psykologisk thriller, skal jeg helt sikkert læse den.

Fem krimihjerter

People’sPress  2019 – 464 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?