En helt normal familie af Mattias Edvardsson

Anna-Luisas Anmeldelse:
Forlagsbeskrivelse

Stella på sytten år bliver anklaget for at have dræbt en mand med en kniv. Hvorfor skulle hun – en pige fra en helt normal familie – have haft noget at gøre med en tvivlsom forretningsmand og ovenikøbet slået ham ihjel?    Stellas far er præst, og hendes mor forsvarsadvokat. Instinktivt kæmper de datterens sag, men deres egne moralbegreber bliver testet til det yderste i forsøget på at få hende frikendt. For hvem kender i sidste ende sandheden – andre end Stella?    Fortalt i en medrivende trestemmig stil af datteren, moren og faren stiller romanen spørgsmålet: Hvor godt kender du dine egne børn? Hvor godt kender du dig selv og din ægtefælle? Og hvor langt er du villig til at gå for at beskytte dem?   

 

Mattias Edvardsson er en svensk gymnasielærer og forfatter, som tidligere har udgivet både romaner og bøger for børn/unge, men med ” En helt normal familie” tror jeg for alvor at han har fået sit store gennembrud – og jeg forstår hvorfor!

Bogen handler om “en helt normal familie” som i princippet kunne være din egen nabofamilie – alt ser godt ud på facaden, og familien ligner en hver anden, men som de fleste ved er der altid mere, end det man aner ved første øjekast, når man kradser lidt i overfladen.

Familien består af far, som er præst. Mor, som er forsvarsadvokat og den syttenårige Stella, der er enebarn, arbejder i H&M og går i skole.

Stella er en ung pige, der lige som alle har drømme og livet foran sig – hun vil gerne ud at rejse, allerhelst til Østen, og hun håber mere end noget andet at få penge til rejsen til sin fødselsdag.

En dag forandres alt!

Stella bliver anklaget for at have knivdræbt en mand og varetægtsfængsles på ubestemt tid. Forældrene kan ikke tale med Stella og især hendes far er ved at gå i panik over helt at have mistet kontrollen med hvad der sker, og samtidig ikke vide hvad der sker med hans “lille” datter.

Hvad er op og ned? Kan Stella have haft noget med den tvivlsomme og langt ældre forretningsmand at gøre – eller har hun bare befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt?

Hvor langt vil du gå for at beskytte dit barn?

En helt igennem fabelagtig psykologisk thriller, der kryber helt ind under huden på dig fordi familien er så helt aldeles almindelig at det kunne være din nabos. Eller din…?

Historien fortælles fra alle tre hovedpersoners perspektiver og det giver en medrivende fornemmelse af hvordan selv personer der hele tiden søger det bedste for hinanden kan opleve hændelser og reagere meget forskelligt med den effekt at gå helt skævt af hinanden.

Jeg er vild med den!

Fem krimihjerterAnnaluisasverden

Anne Maries anmeldelse:

Jeg kan kun tilslutte mig Anna-Luisas anmeldelse. Det er en fantastisk thriller og jeg var hooked fra starten af. Familien er så almindelig at det kunne være dig selv eller din nabo den handlede om. Og hvad foregår der egentlig bag facaden ? Hvem ved egentlig hvordan vi reagerer når vi vil beskytte det dyrebareste vi har – nemlig vores børn. Læs og få gåsehud.

Fem krimihjerter

 

Har du læst den? Hvad synes du?